tepihland zavjese trendovi interijer dizajn

10 inspirativnih ideja za odabir zavjese u dnevnom boravku

Zavjese  dodaju boju, teksturu i uzorak vašem prostoru. Kao i mnogi drugi aspekti dizajna interijera, zavjese igraju važnu ulogu u cjelokupnoj estetici sobe i kompoziciji vašeg doma. Donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći kod odabira zavjese za dnevni boravak.

Pamuk i lan kao siguran odabir

Odabir tkanine je vrlo važan. Razmislite o funkcionalnosti i lakoj održivosti. Pamuk i lan su tkanine dostupne u širokom izboru boja, printova i uzoraka koji odgovaraju bilo kojem stilu dnevne sobe. Ovo su također lako održivi materiji pa su pogodni za prostorije u kojima boravimo često i dugo.

Slojevi

Slojevite zavjese dodaju dubinu prozorima i pružaju dodatni sloj izolacije koji je idealan za hladnije mjesece. Zavjese možete otvoriti da u sobu uđe više svjetla ili ih zatvoriti za potpunu privatnost. Ovaj način omogućuje vam kombiniranje različitih boja ili uzoraka, idealno za neodlučne pojedince.

Dekor

Dekor zastori su dobar izbor za sve koji žele naglasiti klasični stil u svom dnevnom boravku. Dekor zastori rade se od deblje, kvalitetnije tkanine kao što su svila, damast ili baršun. Osim što služe za zatamnjivanje prostorija,  blokiraju propuh, svjetlost i zvuk. Mogu se postaviti samostalno, ali najčešće se kombiniraju uz sloj laganijih zavjesa.

Pustite svijetlo u svoj dom

Imate u svojoj dnevnoj sobi puno prozora ili velike prozore od poda do stropa? Objesite prozirne zavjese koje će naglasiti prozračnost i osunčanost. Prozirne zavjese dobro puštaju prirodno svjetlo i stvaraju ugodni ambijent, a istovremeno nude obilje privatnosti. Lako su održive, povoljne i dostupne u raznim bojama.

Klasično dobro

Kod klasičnih zavjesa možete se odlučiti za široke, gusto nabrane zavjese koje se pomiču dužinom prozora ili za uska platna koja služe samo dekorativnoj ulozi. Klasične zavjese mogu se koristiti u dva sloja, kao kombinacija tkanina različitih boja i tekstura. U svakom slučaju klasične zavjese stvaraju ugodnu toplu atmosferu u domu s kojom ne možete pogriješiti.

Pametno kombinirajte

Ako imate u dnevnom boravku namještaj ili tepih s izraženim uzorkom, birajte neutralne zavjese bez ukrasnih detalja. Ako je vaš namještaj i ostatak dekora neutralan, unesite ukrasne motive upravo na zavjesama. Prilikom odabira boje razmislite želite li da se zavjesa stopi s ostatkom interijera ili želite upravo suprotno. Dodatno unesite harmoničnost u prostor tako što ćete uskladiti boju zavjese i boju tepiha.

Moderni minimalizam panel zavjese

Ova zavjesa izgleda ultra moderno i odlično se uklapa u minimalističko uređenje. Lako se montira i  za njenu izradu potrebna je najmanja količina tkanine. Tkanina se pričvršćuje na klizače koji se umeću u stropnu vodilicu i klize lijevo – desno. Postavite više kanala vodilice kako bi se na njoj moglo kretati više panel zavjesa.

Iznenadite jarkom bojom

U neutralnim dnevnim boravcima u kojim je namještaj pretežno bež, bijeli ili svijetlo sivi, zavjesa jarkog uzorka svakako će ukrasti šou. Za dodatni stilski ugođaj boju uzorka na zavjesi pojačajte ukrasnim jastukom ili nekim drugim dekorativnim predmetom.

Ljepota je u jednostavnosti

Ponekad je najbolje rješenje ono najjednostavnije.  Uz pomoć jednostavnih bijelih zavjesa unesite eleganciju i svježinu u svoj dom. Ovo će imati još bolji učinak u velikim dnevnim boravcima i open space stanovima. Za dodatni wow efekt izaberite jedan dekorativni predmet ili komad namještaja  koji će biti u potpunoj suprotnosti s vašim jednostavnim tkaninama.

Ponudu zavjesa pogledajte OVDJE ili u našoj poslovnici na Jankomiru.