zavjese rolo zavjese online tepihland

Kako zaštititi dom od sunca?

Prije nego zrake sunca udare u vaše prozore, razmislite kako najbolje zaštiti dom i regulirati sunčevu svjetlost. Osim klasičnih tekstilnih zavjesa koje imaju i dekorativnu ulogu, za zaštitu od sunca možete odabrati žaluzine ili neke od opcija rolo zavjesa. Prilikom odabira sjenila za prozore vodite računa o funkciji kao i cjelokupnom izgledu vašeg doma. 

Žaluzine

Žaluzine su jedan od klasičnih odabira zaštite od sunca, a njihova najveća prednost je mogućnost stupnjevanog reguliranja dotoka i smjera svjetlosti. Izrađuju se u dvije osnovne vrste, s aluminijskim ili PVC trakama.  Ova sjenila pružaju odličnu zaštitu od sunca i neželjenih pogleda i jednostavno se postavljaju. Žaluzine možete ugraditi na balkone, lođe i terase. Osim što je riječ o vrlo povoljnim sjenilima za sunce, dolaze u raznim bojama, tako da se dobro uklapaju u svaki objekt.

Rolo

Rolo zavjese na povlačenje ili s lančićem su jedni od najjednostavnijih mehanizama sjenila za prozore. Zbog jednostavnosti izgleda, ali i upotrebe prikladne su za sve vrste prostora. Kod odabira rolo zavjese, najvažnije je voditi računa o dimenzijama i prostoru u koji se rolo zavjesa ugrađuje. Osim što dobro štite od sunca mogu poslužiti kao jednostavan ukras na vašim prozorima. Možete odabrati rolo zavjesu u boji koja vam odgovara.

Dupli rolo

Dupli rolo se sastoji od dvostruke tkanine, izrađene od prozirnih i neprozirnih traka koje se pri pomicanju preklapaju. Sustav s dvjema tkaninama omogućuje bolju kontrolu ulaska svjetlosti u prostor, a reguliranjem svjetlosti možete stvarati različiti ambijent u prostoru. Zbog svog atraktivnog „zebra“ izgleda, dupli rolo se odlično uklapa u moderno uređene domove.

Rolo u kazeti

Rolo u kazeti se postavlja na okvir prozora ili vrata, zauzima jako malo mjesta te omogućuje potpuno otvaranje krila. Platno je sakriveno u kazeti, a uz pomoć vodilica sa strane platno ostaje fiksno. Kada je rolo zavjesa podignuta platno se skoro u cijelosti namotava na rolu u kazetu i zavjese ostaju neupadljive. Budući da je kazeta namijenjena prikrivanju mehanizma roloa, ovo je dobar odabir kad želite posebno uredan izgled, primjerice kod postavljanja više roloa u prostoriji.

Izrada roloa po mjeri

Budući da nisu svi prozori standardnih dimenzija, nudimo vam mogućnost izrade roloa po mjeri. Dodatna prednost je što možete odabrati tkaninu i boju platna koja najbolje pristaje vašem domu.

Prilagodite sjenila za prozore svom domu kako biste dobili najbolje od oba svijeta. Savršenu funkciju, ali i najljepši izgled.