Kako zavjesama i tapetama napraviti makeover doma

Ponekad želite unijeti promjenu svoj dom, ali vam veliki građevinski zahvati nisu opcija. Ono što je dovoljno za brzi makeover često su samo novi dekorativni komadi i reorganizacija postojećeg prostora. Uz pomoć novih zavjesa i tapeta dom će dobiti svježinu, bez puno muke. Ne samo da zaokružuju prostor, zavjese i tapete imaju i čarobnu sposobnost transformacije interijera. Zavjese mogu stvarati iluziju višeg stropa, tapeta može vizualno povećati ili smanjiti prostor i unijeti karakter u dom. Donosimo nekoliko ideja koje će inspirirati vaš brzi makeover.

Dodajte visinu

Uz pomoć zavjese sa suptilnim uzorkom stvorite iluziju visine u dnevnom boravku ili blagovaonskom prostoru. Sitni print će također, odvlačiti pogled prema van što je idealno za prozore koji imaju pogled prema lijepim prizorima iz prirode.

Unesite Sunce

U pretežno neutralnim prostorima oslonite se na suptilne tekstile u citrusnim bojama i unesite tračak topline. Zavjesa modela Finest u žutoj i narančastoj boji istaknut će se u bijelom ili bež dnevnom boravku, poput zrake sunca u prostoriji.

Kao na odmoru

U prostoriji u kojoj prevladavaju zemljani tonovi, boja pijeska i neutralna bijela, zavjesa s velikim plavim prugama stvorit će opušteni ugođaj, poput kuće za odmor.

Suptilna pozadina

Krem zavjesa modela Boho  dobar je odabir u prostoru u kojem želite istaknuti pojedine dekorativne komade i akcente u boji. Jednobojna, prozračna pozadina se neće nametati, a uz sitni prugasti uzorak dodat ćete i suptilnu, sofisticiranu teksturu. 

Dubina plave

U prostoriji s tamnim zidovima, odlučite se za dodatnu dozu dramatičnosti i dubine uz tamne zavjese. Vodite računa da uređenje izrazito tamnim nijansama uvijek bolje odgovara većim prostorijama. Zavjese modela Explorer i Baroque unijet će dubinu u prostoriju, a sitni uzorak naglasit će dekor. 

Crvena za brzu transformaciju

Jednoličnu prostoriju brzo ćete oživiti uz malo crvenih detalja koji će iskočiti. Odaberite ukrasni jastuk u crvenoj boji, crvenu stolicu ili tepih s crvenim uzorkom, a naglasite sve uz gustu crvenu zavjesu, od poda do stropa, poput modela Aristrocrat.

Prugasta tapeta

Zidna tapeta je mala investicija za veliku promjenu u prostoru. Stoga, ako ne želite bojati zidove, a želite unijeti uočljivu promjenu, tapeta je odličan način da to jednostavno i brzo postignete. Prugasta tapeta transformirat će izgled dječje ili spavaće sobe. Ne morate ju postaviti na sve zidove, odaberite jedan koji ćete istaknuti.

Retro uzorak

Zidna tapeta vam omogućava da budete hrabri i napravite drastične promjene u svom domu, bez građevinskih radova i rušenja zidova. Odaberite izražen retro uzorak poput ovog i postavite ga u dnevnu sobu, dječju sobu ili hodnik. Zasigurno nikog nećete ostaviti ravnodušnim.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.