najbolji laminati nova estetska dimenzija doma

Laminat – nova estetska dimenzija uz vašem domu

Moderan, atraktivnog izgleda i moguće ga je kombinirati u svim prostorijama vašeg doma. Laminat je idealno rješenje za elegantno i brzo uređenje vašeg doma.

Napravljen je od prirodnih materijala i riječ je o higijenskom podu koji ne izaziva alergije. Za nekoliko sati možete prošetati novim podom jer je postavljanje vrlo jednostavno. Možete ga sami postaviti ili ako nemate vremena pozvati stručnjake. Održavanje je vrlo lako i jednostavno zbog plastificirane mase pa možete po njemu hodati i u mokrim cipelama.  Prije nego se odlučite na laminat Nostalgia ili neki drugi laminat iz naše ponude uzmite u obzir nekoliko kriterija.

U koju prostoriju se laminat postavlja?

Bez obzira kojoj prostoriji želite dati svježi izgled, naši laminati će se odlično slagati. Možete ih postaviti u dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu, hodnik i spavaće sobe bez straha da će se uništiti u vrlo kratkom roku. No, ipak ne idu svi uzorci laminata u svaku prostoriju.
U manjim prostorijama birajte svjetlije nijanse jer će vizualno povećati prostoriju, dok su u velikim poželjne tamnije nijanse. Laminat bez uzorka izgleda bezlično u velikim prostorijama pa radije birajte nešto poput laminat Art Works. Ali i u malim prostorijama možete izabrati uzorak nešto manje uočljivog uzorka poput laminat Elemental Oak.

Osim uzorka svakako pripazite na oznake poput 31, 32, 33 koje se nalaze na pakiranjima. Oznake govore koliko opterećenja mogu podnijeti. Klasa 31 je namijenjena za stambene prostore, ali i komercijalne koji se manje koriste. Klasa 32 je za stanove i urede dok je klasa 33 najotpornija te je najbolji odabir za intenzivno komercijalne prostore.

Što vi želite? 

Naravno da pri odabiru nećete možda izabrati nešto što će vam drugi nametnuti, ali sigurno ćete poslušati njihov savjet (kao i naš). Imitacija drveta poput laminata Hrast će svakako djelovati prirodnije i više će se isticati, a u trendu su trenutno i drugi tipovi laminata. Moderni minimalistički trend i ovdje prevlada pa svi koji se vode njime mogu pronaći laminat s manje uzoraka u sivim, bež i bijelim nijansama.

Za svačiji džep

Ako ste ograđeni budžetom to vas ne treba spriječiti da odaberete laminat iz naše ponude jer nudimo kvalitetan materijal uz niske cijene. Naš raspon cijena se odnosi od 39,99 pa do 119,99 po metru kvadratnom. Razlika u cijenama se odnosi na vijek trajanja i izdržljivost na vlagu i ogrebotine ili neka površinska oštećenja, ali koji god da izabrali sigurno neće biti kratkog roka trajanja.

Jednostavno postavljanje i na pločice

Da, dobro ste pročitali. Pri postavljanju laminata jedino je bitno da je površina ravna i čvrsta. No, nemojte ga postavljati na tepih ili tapison jer rezultat neće biti dobar. Može se postavljati u svaku vrstu prostorije, no u kupaonice, verande, saune se ipak ne preporučuje zbog velike količine vlage. Prilikom postavljanja ne zaboravite ispod laminatnih ploča staviti spužvicu za laminat ili izo ploču kako bi stvorili zvučnu izolaciju. Prije postavljanja dobro je da laminat odstoji u tom prostoru najmanje 48 sati kako bi se aklimatizirao.

Pogledajte ponudu laminata iz našeg asortimana.