tepihland laminat laser laminati najbolji laminati

Laminat – parket u malome

Kod odabira drvene podne obloge za vaš savršen dom, najčešće pitanje je: Je li bolji izbor laminat ili parket. Koji god da odaberete, nećete pogriješiti. Drvo unosi toplu notu u svaki dom, a zbog svog elegantnog izgleda daje domu moderan izgled. Pri odabiru podnih obloga najčešće se prvo vodimo estetikom pa nakon toga cijenom. Izgledom se previše ne razlikuju, no svaka obloga odlikuje se „onim nečim“ što je čini odabranicom vašeg doma.

Nezahtjevan i praktičan

Pod drvenim podom se najčešće misli na parket, no zbog svoje vještine imitiranja, laminat je prihvatljivija varijanta koja dolazi u mnogo boja, tekstura i dezena. Uz to, nije potrebno dodatno održavanje, lakiranje, brušenje, bojanje. Lako se postavljaju, čvrsti su i iznimno otporni na mehaničke, termičke i kemijske utjecaje. Prednost laminata je što je vrlo jednostavan za postavljanje, i često to možete napraviti i sami. Može se postavljati i na stare podne obloge, pod uvjetom da su one suhe, ravne i čiste.

Parket je pogodniji za one koji vole prirodan izgled i puno drvo, a u stanju su izdvojiti malo više vremena za održavanje, kao što su bojanje i lakiranje. Najčešće se slaže u riblju kost, brodski pod ili naizmjenično, u šahovsko polje te se najčešće traže oni od oraha, jasmina, trešnje, bukve, dok od egzotičnih vrsta prevladava bambus. Može se usisavati i brisati, ali ne preporučuje se brisati ga mokrom krpom jer ne trpi vodu.

Kralj drveta

Na kraju svega, laminat je idealna varijanta za one koji žele da im dom uz minimalan napor izgleda moderno i elegantno. Njegov luksuzni izgled i otpornost na razne vanjske utjecaje čine ga vrlo poželjnom podnom oblogom. Iako je parket pogodniji za one koji vole prirodan izgled i puno drvo, zbog svoje vještine imitiranja i pristupačne cijene, u modernom svijetu interijera, laminat odnosi pobjedu.

Našu ponudu laminata možete potražiti OVDJE.