Laminati koji oduševljavaju svojom elegancijom

Uz veliki izbor i sve atraktivniji dizajn laminatnih podova, postizanje prirodnog izgleda drveta postaje sve lakše. Osim što lijepo izgledaju i lako se održavaju, laminatni podovi cijenom su puno povoljniji od parketa. Ovi podovi su odličan odabir za sve one koji žele elegantna, moderna i funkcionalna rješenja u svom domu. Izbor laminata je velik, stoga donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći prilikom odabira.

Sivi laminat

S godinama je ovaj pomodni trend prerastao u jedan od osnovnih odabira koji se uklapa u gotovo svaki stil uređenja doma. Među raznim neutralnim nijansama, siva se izdvaja kao sofisticirani i moderni odabir. Uz sive podove dobro se slažu i svijetli i tamni namještaj, a gotovo da nema boje zida koja se neće dobro slagati s ovim elegantnim podom.

Izbijeljeni laminat

Lagano izbijeljeni tonovi laminata prividno otvaraju prostor, čineći ga većim i svjetlijim. Zbog izgleda koji pomalo podsjeća na kuće na plaži, izbijeljeni podovi stvaraju ugodnu atmosferu u prostoru. Za dodatni opuštajući izgled kombinirajte izbijeljene podove uz nijanse plave, žute i terakota boje. Izbijeljeni laminati izvrsno se uklapaju u moderne domove, kao i tradicionalno uređene domove, posebno kuhinje. Ovako svijetle varijante poda u kuhinji posebno će se istaknuti uz tamnije komade namještaja, primjerice antracit sive i tamno plave.

Tamni laminati 

Tamni laminati nikako neće ostati neprimijećeni, a prostoru daju dubinu i karakter. Ako za svoj dom izaberete tamne podove, obojite zidove u svijetlu nijansu kako se prostor ne bi činio skučenim. Bijeli zidovi stvorit će odličan kontrast tamnim laminatima. Općenito, tamniji laminati bolji su izbor za velike, „open space“ prostore. Kod odabira namještaja uzmite u obzir da će se na tamnom podu lijepo istaknuti nekoliko nijansi svjetliji namještaj.

Laminati boje meda

Laminatni podovi u bež nijansama dat će vašem domu bezvremenski izgled. S obzirom na sve veći izbor nijansi, od hladnih do toplih, ova tradicionalna opcija poda sve više dobiva na popularnosti. Tople bež nijanse otvaraju prostor i daju mu prozračnost. Lijepo će se uklopiti u razne stilove uređenja, a posebno dobro će izgledati u domovima gdje se stilovi miješaju.

Široki laminat

To je jedan od trendova u uređenju kojem se predviđa rast popularnosti, pa ga možete očekivati svake godine i u svakom stilu. Dulje, šire daske čine da vaš prostor izgleda veće, otvorenije, skladnije i manje zakrčeno. Kraće, tanje daske podsjećaju na pravo drvo i izgledaju više tradicionalno, ali time i više zastarjelo. Stoga se u modernim uređenjima sve više odabiru širi laminati, a pametan su odabir i u manjim prostorima.