tepihland laminat laser laminati najbolji laminati

LAMINATI

Laminat, odnosno laminati se danas sve češće koriste pri opremanju stambenih i poslovnih prostora. Modernog i atraktivnog izgleda, idealna su zamjena za skupe drvene podove, a moguće ih je postaviti na već postojeći parket ili neki drugi pod. Zahvaljujući jednostavnom načinu postavljanja, već za nekoliko sati možete prošetati novim podom. Laminati su napravljeni od nekoliko slojeva spojenih pod velikim pritiskom i temperaturom te spadaju u skupinu tvrdih podova jednostavnih za održavanje. Proizvode se isključivo od prirodnih materijala, samim time riječ je o prirodnom, higijenskom podu koji ne izaziva alergije i ugodan je za stanovanje.

Laminatne podne obloge, pružaju velike mogućnosti: možete udružiti različite stilove, kombinirati boje, teksture i dekore, potpuno po Vašem ukusu. Svojom teksturom četkanog drveta, laminat predstavlja idealnu podnu oblogu za osobe koje žele postići topliju atmosferu prilikom opremanja svog doma. Njegova otpornost na ulegnuća i habanje, kao i na udarce i abraziju čine ga optimalnim rješenjem za najfrekventnije prostore.

POSTAVLJANJE

Laminat možemo postaviti na cementni estrih, keramiku, PVC pod, OSB ploče, parket ili neke druge drvene podove, bitno je da se postavlja na ravnu, suhu i nosivu podlogu. Može se postaviti i u prostorije sa toplovodnim podnim grijanjem. Kod postavljanja uvijek je potrebno pridržavati se uputstva za montažu pojedinog proizvođača.

ODRŽAVANJE

Važno je laminat održavati čistim jer prašina, pijesak i ostala prljavština s vremenom mogu oštetiti dekorativnu laminatnu površinu. Zbog toga je dobro na ulazima i u područjima koja se češće prljaju postaviti otirače kako biste zaštitili laminat i izbjegli stvaranje tvrdokorne prljavštine.

Podovi od laminata zahtjevaju puno manji napor prilikom održavanja od drvenih podova. Melaminski površinski premaz sprečava razvoj bakterija na površini laminata, a zbog glatke površine na laminatu se ne zadržava prašina i druga nečistoća. Za razliku od prirodnog drva, podove od laminata ne morate polirati voskom ili uljem već je dovoljno laminatni pod očistiti usisivačem za prašinu ili suhom krpom. Ukoliko je to potrebno laminate možete čistiti namjenskim sredstvima za čišćenje laminata. Preporučamo brisanje samo dobro ocijeđenom krpom. Ako ste pod oprali mokrom krpom potrebno ga je prebrisati još jednom suhom krpom.

Našu ponudu laminata možete pronaći ovdje.