najčešće pogreške kod postavljanja zavjesa

Najčešće pogreške kod postavljanja zavjesa

Ponekad kupnja zavjesa može završiti krivom procjenom mjera ili odabira same zavjese. Neke od najčešćih pogrešaka su prekratke ili predugačke zavjese. Kako bi ih izbjegli zapamtite ove jednostavne savjete za bezbrižnu kupovinu.

Pogrešne mjere 

Prije kupnje trebali bi izmjeriti širinu prozora te procijeniti gdje se nalazi mjesto za karnišu. Mjere se nikako ne uzimaju od strofa ili gornjeg ruba prozora jer zavjese na kraju mogu izgledati prekratko.

Prenisko postavljene zavjese

U prostorima s niskim plafonom preniske zavjese vizualno sužavaju prostor. Ako želite da soba bude vizualno viša, zavjese objesite na karnišu pričvršćenu za strop ili uz sam njegov rub.

zavjese za dom online zavjese rolo zavjese

Kupnja prekratkih zavjesa 

Česta pogreška koje kupci naprave je kupnja prekratkih zavjesa jer kako oni kažu ne žele da se vuku po podu, ali na kraju to ne izgleda dobro. Preporučuje se da zavjesa uz bočne stranice npr. kod balkonskih vrata budu dugačke do poda.

Nedovoljno široke zavjese

Kako bi zavjesa izgledala dobro mora biti naborana. Glavna greška koju možete napraviti je kupiti zavjese široke koliko je i prozor. Naš savjet je da zavjese budu dvostruko šire od prozora kako bi dobili taj predivan efekt.

Izbjegavanje peglanja

Nakon pranja određeni materijali zavjesa bit će zgužvani te će sveukupan dojam koji ste priželjkivali upropastiti. S obzirom na to da će stajati par mjeseci, a rijetko ih perete, ispeglajte ih. Ako vam je to problem, uvijek možete pronaći zavjese od materijala koji se ne gužva. To možete otkriti jer je najbolje objesiti mokre. Same će se izravnati nakon sušenja.

Neke zavjese trebaju uteg

Kako bi stajale kako treba i imale lijep pad, neke zavjese trebaju uteg. Riječ je o posebnom rubu koji je težak i zadužen da zavjesa stoji na mjestu i zadrži svoj oblik. Kod zavjesa koje  su lepršave poput zavjese Spaghetti uteg bi smetao i ne bi izgledale lijepo.

Veliku ponudu zavjesa potražite u našim poslovnicama i na linku OVDJE