Nježne i prozračne zavjese idealne za proljetni makeover

Proljeće je idealno vrijeme da prirodnu svjetlost i toplinu u potpunosti iskoristimo i pustimo u svoje domove. Vrijeme je da se riješite svega što ste preko zime nakupili i unesete u interijere svog doma sezonski dekor. Zamjena zavjesa odličan je način da osvježite i nadogradite stil vašeg uređenja. Zavjese vizualno mogu trenutno transformirati i uljepšati interijer. Donosimo nekoliko savjeta i ideja za odabir zavjesa koje će unijeti proljetni ugođaj u vaš dom.

Lakoća življenja

Miris svježine i buđenje prirode svuda oko nas je ugođaj koji želite prenijeti i u zatvorene prostore. U uređenju naglasak stavite na svježinu, lakoću, prirodno svijetlo, zelenilo i raskošno cvijeće. Lagane, prozračne i prozirne tkanine su jedan od načina na koji možete proljetni ugođaj prenijeti unutra model Bamboo. Odaberite zavjese koje dišu, od laganih materijala i nježnog  suptilnog uzorka model Mandala. Ako ste više za odvažne boje i uzorke i to je poželjno u vrijeme proljeća. Odaberite veliki šareni uzorak na zavjesama koji će vas zadiviti svaki put kad uđete u prostoriju model Kolumbien.

Od poda do stropa

Duljine zavjesa koje idu od poda do stropa ponovo su u modi ove godine. Na ovaj način možete uljepšati izgled svojih prozora, ali i iskoristiti područje zida iznad i ispod prozora. Duge zavjese su posebno poželjne kad govorimo o laganijim tkaninama jer izgledaju posebno elegantno i lijepo kad padaju cijelom dužinom poput modela Scandi. Vodite računa da zavjese budu dovoljno dugačke da lagano dodiruju pod, ali ne toliko dugačke da se skupljaju u hrpu.

U bojama proljeća

Narančaste i sunčano zlatne model Aura gold, svijetloplave Amin i tirkizne, zelene model Nature i citrusno žute, lila i crveno-ružičaste su neke od poželjnih nijansi za stvaranje proljetne atmosfere. Birajte lagane tkanine koje omogućuju više prirodnog svjetla u vašem domu, stvarajući pozitivno raspoloženje baš kao model Arianna. Lagane i prozirne zavjese u proljetnim nijansama učinit će da soba izgleda prostranije i ugodnije.

Trendi ukrasi

Još jedan proljetni trend zavjesa koji će biti ‘in’ tijekom cijele godine su ukrasi na zavjesama raznih stilova i veličina. To je svakako jedna od prednosti ako se odlučite za izradu zavjesa po mjeri. Dodajte malo čipke ili kukičanih ukrasa duž donjeg ruba kratkih ili volančiće na okomiti rub svoje duge zavjese za jedinstven trendi izgled.

Volimo cvijeće

Prozirne zavjese cvjetnog uzorka koje lagano padaju i plešu na povjetarcu stvaraju idealnu proljetnu atmosferu u domu. Uzorci dodaju karakter i zanimljivost prostoru, a kada su pravilno odabrani, pružaju besprijekoran protok tako da vaše oči mogu uživati u pogledu kroz cijelu sobu.

Cvjetni uzorak na zavjesi je lijep dodatak vašem uređenju koji će vam pomoći da instant unesete vedrinu i svježinu u svoj prostor model Hayfield. Birajte veće ili manje cvjetne uzroke ovisno o ostatku uređenja i dimenzijama sobe Florence i Verona.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: