u tepihlandu odaberi savršene zavjese bez muke

Odaberi savršene zavjese bez muke

Proljetno sunce smiješi nam se kroz prozore… Stare zavjese su odradile svoje i vrijeme je za nove? Pravo je vrijeme za osvježenje spavaće sobe, a i ostalih prozora u vašem domu.

Bilo da je vaša soba uređena u modernom ili tradicionalnom stilu, lijepe zavjesice će savršeno upotpuniti prostor. Zavjese će sigurno uljepšati vašu sobu, ali samo ih odaberete ispravno. Treba pripaziti na boju, duljinu, slojevitost…

Odabir zavjesa čini se kao kompliciran posao, ali mi vam donosimo nekoliko savjeta za pravilan odabir zavjesa za spavaću sobu ili bilo koju drugu prostoriju u vašem domu.

Boja

Neutralne boje pristaju u svaku sobu. Neutralne boje su najbolji odabir jer ne blijede toliko brzo i bolje će se uklopiti u svaki prostor. Ako vam je soba previše “sterilna”, dodajte dramatične zavjese sa živim bojama ili zanimljivim uzorcima. Osim što lijepo izgledaju, zavjese blokiraju neželjenu svjetlost. Slobodno ih navucite i osigurajte si kvalitetan san.

Duljina

Za početak trebate odrediti na koju ćete ih visinu objesiti. Ako ih objesite iznad okvira prozora dobit ćete iluziju višeg stropa. Najidealnija visina je 15 cm od prozorskog okvira, a za dramatičniji izgled možete ih staviti i na višu visinu. Za moderan izgled prostorije i prozora neka zavjese budu u ravnini s podom, a tradicionalniji izgled postići ćete ako se zavjese mrvicu vuku po podu.

Punoća

Vizualnu punoću, ali i zaštitu od pogleda dobivate sa širinom zavjesa. Prilikom mjerenja širine dodajte na obje strane 10 do 20 cm te dobiveni broj udvostručite. Nakon vješanja naborajte zavjese poput harmonike jer s gušćim naborom one će ljepše padati.

 

Zavjese po mjeri

Razmislite o zavjesama po mjeri jer imaju mnogo prednosti. Sami određujete njihovu dimenziju i materijal te stvarate izgled po svojoj želji. Stoga vam nudimo ponudu modela zavjesa po mjeri. Ako ste pak zagrijani za gotov proizvod, pogledajte i našu ponudu gotovih zavjesa.

Sve modele zavjesa snizili smo za 25%. Akciju pogledajte OVDJE