održavanje laminata

Održavanje laminata – izgled kao i prvog dana

Pronašli ste savršen laminat za vaš dom, no što nakon postavljanja? Ostaje veliko pitanje – održavanje laminata. Sigurno ste razmišljali o dugoročnom postavljanju te vam donosimo par zanimljivih savjeta na koje svakako trebate obratiti pažnju.

Već pri ulasku u kuću možete očuvati svoj laminat. Na ulaznim vratima postavite otirač koji će prikupiti višak vlage, zrna pijeska ili bilo koju prljavštinu koju možete donijeti izvana.

Održavanje na najbolji način

Najbolji način za održavanje laminata je obrisati prašinu mekom krpom ili usisavačem, a eventualne mrlje ukloniti mokrom krpom. No, zapamtite da laminat ne podnosi vodu jer može doći do oticanja, nadutosti ili deformiranja pa pri čišćenju trebate pripaziti. Poželjno je izbjegavati čišćenje vodom, ali ako se i odlučite na to uklonite je što prije kako se ne bi zadržavala na površini. Laminat temeljno osušite čistom mekom krpom. Ako prolijete vodu ili uđete mokrim cipelama u prostoriju gdje se nalazi laminat u vrlo kratkom robu obrišite površinu papirnatim ručnikom ili čistom suhom krpom ili spužvom.

Što izbjegavati?

Abrazivna sredstva, sapuni i sredstava za sjaj izbacite iz uporabe jer mogu naštetiti vašem laminatu. Također izbjegavajte vosak ili sredstva za poliranje, čišćenje na paru ili kemikalije.

Kako ne bi izgrebali laminat ne koristite u čišćenju tvrdokornih mrlja čelične ili druge oštre spužvice za ribanje. Aceton ili odstranjivač laka za nokte će odlično poslužiti toj svrsi. Nakon uklonjenih mrlja površinu obrišite vlažnom krpom. I vaš namještaj može pridonijeti dužem trajanju i ljepšem izgledu vašeg laminata. Na noge postavite ljepljive jastučiće koji će spriječiti grebanje pri pomicanju.

Pridržavajući se ovih savjeta vaš laminat će izgledati savršeno kao i prvog dana kada ste ga kupili. Ne samo da će vam se postavljanje laminata dugoročno isplatiti zbog pažljivog održavanja, nego ćete biti zadovoljni savršenim izgledom.

linoleum marmoleum forbo tepihland

Ako ste u potrazi za novim laminatom našu ponudu pogledajte OVDJE