Sanjate o bijeloj spavaćoj sobi? Evo nekoliko ideja…

Nekima se možda čini odviše sterilna, monotona i osjetljiva za održavanje, a drugima je upravo idealna boja za njihove spavaće sobe. Ako još uvijek niste sigurni je li bijela spavaća soba savršeno rješenje za vas, pogledajte naše ideje.

Bijela je reflektirajuća i prirodna boja pa će svaka prostorija zahvaljujući tome djelovati svjetlije i prostranije. Itekako je dobrodošla u svakoj prostoriji, pa tako i u spavaćoj sobi. Shabby chic i minimalistički stil uređenja interijera sve su više popularni i vole bijelu. Glavni aduti su da uvijek djeluje profinjeno, otmjeno te unosi dašak romantike, smirenosti i čistoće. Za spavaonice u koje dopire jako malo prirodne svjetlosti bijela je odličan izbor jer će mračan prostor posvijetliti. Osim toga, učinit će da prostor istovremeno izgleda svjetlije i veće nego što jest.

Ipak, preporučljivo je u sobu unijeti detalje u nekoj drugoj boji, kako ne bi ipak prostor bio ‘prebijel’. Bjelinu možete razbiti s detaljima poput jastuka, deke, tapete, okvira za slike. Možete se poigrati i s uzorkom drva, u obliku namještaja ili na podu, a uređenje ‘začiniti’ s bijelim tepihom.

Mogu to biti neutralne nijanse sive, bež ili crne, a ne nužno tople, jarke boje. U svakom slučaju, bilo koja boja ili uzorak bit će izvrstan kontrast s dominantnom bijelom. Na bijeloj podlozi detalji u drugim bojama jače se ističu. Tako će primjerice, tapete na jednom komadu zida ili umjetničke slike i fotografije doći jače do izražaja.

Ako želite nešto promijeniti samo za nadolazeću sezonu, ostavite zidove i krupni namještaj kakvi jesu, a dodajte samo manje sitnice, ovisno o godišnjem dobu i što vam je od novih stvari potrebno. Tako su, primjerice cvijeće i vaze dobrodošle u proljeće, a za ljeto je idealna mornarska, plavo-bijela kombinacija. Ispiraciju potražite OVDJE

Prati nas: