zavjese i dekori tepihland dekor rolo zavjese zavjese online

Savršene zavjese nisu mit!

Ponekad je potrebno napraviti malu promjenu u vašem životu pa zašto ne početi sa zavjesama? Zavjese će dodati dašak elegancije u vaš prostor, sakriti vas od pogleda neželjenih susjeda ili osvježiti prostor koji vam je dosadio. No, zbog toliko uzoraka, boja, duljina i slojevitosti odluka zasigurno nije laka.

Odlučili smo vam pomoći pri odabiru savršene zavjese uz ovih nekoliko smjernica kako bi iz naše poslovnice izađete sa smiješkom na licu i zavjesom u ruci.

zavjesama                                    zavjesama

Tkanina

Odabirom materijala određujete životni vijek vaše zavjese, ali i funkcionalnost. Izbjegavajte  preteške ili prelagane zavjese jer neće lijepo padati. Najbolji materijali na koje svakako trebate obratiti pozornost su platno, svila te baršun. U prostorijama u kojima želite zadržati sunčevu svjetlost najbolji izbor su antilop, baršun, tapiserija i tvid.

Boja

Za male prostorije odaberite prozračne zavjese svijetlih boja (poput zavjese Centauri) kako bi što više svjetlosti ušlo u prostor.  S jarkim bojama u bijelim ili neutralnim prostorijama nikad ne možete pogriješiti, a ako ste odvažni svoje prozore možete “odjenuti” u neki neobičan uzorak kao što su zavjese Mohn ili Vegas. U poslovnim prostorijama birajte decentnije i funkcionalnije zavjese koje neće odvlačiti pažnju.

zavjesama                           zavjesama

Duljina

Prije kupnje svakako odlučite na koju visinu ćete objesiti zavjese  te koji efekt želite dobiti. Zavjese obješene iznad okvira prozora daju iluziju višeg stropa.

Najidealnija visina karniše od prozora bi bila 15cm. Za dramatičniji izgled možete postaviti više. Tek kad odredite visinu možete razmišljati o duljini zavjese. Ako želite moderniji izgled birajte zavjese u ravnini s podom, a za tradicionalniji izgled pustite da padaju do poda.

Punoća

Kako bi dobili na punoći zavjese, pri mjerenju dodajte 10 do 20 cm s obje strane i dobiveni broj udvostručite. Naborane zavjese mnogo bolje  izgledaju, a možete dobiti i efekt harmonike ako ih naborate pri vrhu.

Zavjesa će vam  dobro doći i kao zaštita od sunca ili kao završni detalj prostorije, uz ove smjernice nećete pogriješiti. Bilo koju da odaberete neka bude u vašem stilu jer ćete je svakodnevno gledati.

Pogledajte najveću ponudu zavjesa u gradu.