rolo zavjese

Sobe u kući u kojima će vam rolo zavjese biti korisne

Osim praktične funkcije blokiranja svjetlosti, zavjese su i završni dekorativni  sloj koji upotpunjuje prostor.  Možete odabrati među velikom ponudom različitih vrsta zavjesa, u različitim stilovima, duljinama i materijalima. Također, neke će zavjese bolje odgovarati u određenoj prostoriji u odnosu na druge. Donosimo vam savjete i ideje za postavljanje rolo zavjesa.

Prednosti rolo zavjesa

Različite vrste sjenila i zastora mogu vam pomoći da učinite svoj dom modernim. Rolo zavjese su jedine koje osim što čine izgled vašeg doma modernim, uklapaju se u svaki prostor i svaki interijer.

Rolo zavjese su izrađene od sloja platna i mehanizma koji to platno podiže i spušta. Osim standardnih rolo zavjesa, popularne su i duo rolo zavjese ili zebra rolo i kazetne rolo zavjese. Osim što pružaju privatnost, rolo zavjese su izdržljive i trajat će mnogo godina. Jedna od najvećih prednosti svakako je blokiranje vanjskog svjetla što omogućuje miran san.

Rolo zavjese možete montirati na različite načine kako bi dobili različiti izgled i učinak. Možete ih montirati ispred prozora za pokrivanje okvira prozora. Također, možete ih montirati između okvira prozora kako bi se prozori istaknuli. Opcija je i da montirate rolo sa stropa što će učiniti vašu prostoriju vizualno većom.

prednosti

Rolo zavjese u kupaonici i kuhinji

Kupaonica je mokro i vlažno područje pa razmislite o praktičnoj upotrebi zavjesa. Odaberite zavjese kojima ćete lako upravljati mokrim rukama i koje su otporne na toplinu i vlagu. S obzirom na to zavjese od tkanine nisu najbolja opcija, stoga razmislite o rolo zavjesi u kupaonici. Jednostavne su za korištenje, nude veliku privatnost i izdržljive su. Rolo zavjese od poliestera su vodootporne i lako se održavaju. Kod odabira zavjese u kuhinji vrijede ista pravila kao i za kupaonicu. Rolo zavjese su dobar odabir jer odgovaraju svim praktičnim zahtjevima.

u kupaonici i kuhinji

Rolo zavjese za zamračivanje

Pri odabiru zavjese u spavaćoj sobi prioritet je svakako blokiranje svjetlosti. Rolo zavjese za zamračivanje su opcija koju želite razmotriti. Osim što uz njih možete regulirati svjetlost, rolo zavjese u neutralnoj boji lako ćete uklopiti u interijer. Osim u spavaćoj sobi, razmislite i o rolo zavjesi u dnevnom boravku ili radnoj sobi gdje vam je potrebno zamračivanje. Vrlo je neugodno kad vas reflektirajuća svjetlost na ekranu ometa dok radite za računalom ili odmarate ispred televizije.

za zamračivanje

Rolo u kombinaciji  s prozirnim zavjesama

Ako volite prirodno svijetlo tijekom dana, a rano ujutro se od njega želite zaštititi, razmislite o kombinaciji rolo zavjese i prozirnih zavjesa.  Bijele prozirne zavjese su vrlo elegantne i unose svježinu u svaku prostoriju. Uz bijele prozirne zastore zadržat ćete estetiku i lijepi izgled prostora, dok će vam rolo zavjesa pomoći u boljoj regulaciji svjetlosti u sobi.

s prozirnim zavjesama

Rolo u boji

Ovisno o uređenju vašeg doma, možete odabrati rolo zavjese u boji. Odaberite boju koja će se stopiti s bojom interijera vaše sobe. U manjim sobama birajte svijetle i manje izražene boje koje će dati lijepi moderan izgled. Za veće sobe možete odabrati hrabrije nijanse.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: