Eko zavjese

Svakodnevne prednosti eko zavjesa

Eko zavjese izrađene od bio pamuka ili mješavine pamuka odličan su odabir za prozračan i čist dom koji odiše ugodom i potiče ekološku održivost. Jednako dobro odgovaraju tradicionalnim i modernim stilovima uređenja, a njihove brojne prednosti čine ih poželjnim izborom u svakoj prostoriji vašeg doma.

Što označava eko u nazivu eko zavjesa?

eko zavjesa dom

Oznaka bio ili eko odnosi se na 100% prirodnu proizvodnju, bez upotrebe ikakvih kemikalija. Eko zavjese, odnosno zavjese izrađene od bio pamuka ili mješavine pamuka i drugih materijala, imaju svoje velike prednosti u odnosu na druge tkanine.  Osim što je ugodniji pod rukom i ima hipoalergenski učinak, velika prednost bio pamuka  je ona ekološka.  U proizvodnji bio pamuka dokazano se smanjuje šteta na tlu, okolišu i ljudima. Uzgojem bio pamuka smanjena je potrošnja vode i emisija plinova te se ostavlja pet puta manje otpadnih voda od konvencionalnog uzgoja.

Eko tkanine su biorazgradive i lako se mogu reciklirati što ih čini ekološki prihvatljivijom opcijom naspram ostalih tkanina.

Hipoalergeni pročišćivači zraka

eko zavjese spavaća soba

Eko zavjese su odličan izbor za spavaće i dječje sobe. Zapravo, možete ih postaviti u bilo koju sobu koju želite. Ako volite puno prirodnog svijetla u prostoriji, odaberite prozirne pamučne zavjese koje neće potpuno blokirati svjetlost. Budući da su izrađene od prirodnih vlakana, ne izazivaju alergije poput astme, osipa i ekcema. Zavjese od bio pamuka mogu vam pomoći ako imate problema sa spavanjem jer pročišćavaju zrak u prostoriji.

Otpornost eko tkanina

Bio tkanine su vrlo otporne na vanjske utjecaje. Neće izblijedjeti niti se istrošiti na suncu, poput nekih tkanina od sintetičkih vlakana. Otporne su na sunčevu svjetlost i toplinu i antibakterijske su.

Prednosti pamuka

Bilo da je riječ o 100% pamuku ili mješavini pamuka i poliestera, bio tkanine su izvrsne  i svestrane tkanine koje dobro funkcioniraju u svakoj prostoriji. Mekoća i nježnost pamuka posebno odgovara prozorima koji se često otvaraju jer mogu lagano puhati na povjetarcu.

eko zavjese dnevni boravak

Još jedna velika prednost pamučnih zavjesa je veća učinkovitost izolacije nego što to mogu umjetne tkanine. Pamučne zavjese vam mogu pomoći u hlađenju kuće ljeti, sprječavajući ulazak sunčeve svjetlosti ili mogu izolirati prozore od hladnoće zimi.

Održavanje

Pamuk je vrlo lako održavati. Lako se pere i suši, a po potrebi se može prati više puta. Mnoga umjetna vlakna vrlo su osjetljiva na toplinu. To znači da ako se naboraju teže ih je popraviti jer ih glačanje može uništiti. Pamuk je otporniji na toplinu i može se glačati, a nakon što se osuše, vaše zavjese izgledaju jednako dobro kao uvijek.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.