Zašto je bolje imati nego nemati zavjese u domu

Zavjese su mnogo više od komada tkanine koji sprječava svjetlost i pruža privatnost. Pravi odabir zavjesa može poboljšati uređenje vaše spavaće sobe, dnevnog boravka ili blagovaonice i pomoći stvaranju ugodnog ambijenta. Dostupne su u širokom rasponu duljina, boja i širina, a možete ih izraditi po mjeri i prilagoditi svojim potrebama.

Reguliraju sunčevu svjetlost

Ponekad izravna sunčeva svjetlost može biti iritantna i može uzrokovati nelagodu u vašem domu. Zavjese pomažu u reguliranju količine sunčeve svjetlosti koja ulazi u vaš dom. Budući da lome i ublažuju danje svijetlo, zavjese će stvoriti ugodan ambijent u prostoru. Ako vam smeta previše sunčeve svjetlosti, jednostavno zatvorite zavjese. Isto tako, možete ih potpuno otvoriti ako želite propustiti više prirodnog svjetla.

Donose eleganciju u dom

Ako svoj dom želite učiniti estetski privlačnijim, započnite s dobrim zavjesama i roletama. Brojni dizajneri interijera ističu korištenje zavjesa i sjenila kako bi dom izgledao elegantnije i atraktivnije. Interijer vašeg doma može se u velikoj mjeri mijenjati jednostavnom promjenom zavjesa. Izbor materijala i boja zaista je raznovrstan pa odaberite ono što će najbolje naglasiti vaš stil uređenja.

Održavaju vašu sobu ugodnom

Zavjese igraju veliku ulogu u kontroli temperature u vašem domu. U vrijeme vrućina zavjese održavaju prostor rashlađenim sprečavajući ulazak izravne sunčeve svjetlosti. Zbog izolacije koju pružaju, u hladnim zimskom sezonama čine dom toplijim.  Najbolji način za sprječavanje gubitka topline je zatvoriti zavjese i spustiti rolete odmah nakon sumraka. To će stvoriti dodatnu prepreku i onemogućiti topli zrak da izađe iz prostorije te smanjiti propuh.

Sprječavaju prašinu

Zavjese su važne jer sprečavaju ulazak prašine u vaše sobe. Kad su vam prozori ili vrata otvoreni, vjetar koji sadrži čestice prašine ulazi u vaš dom. Zavjese pomažu skupiti svu prašinu i sprječavaju njen ulazak u ostatak prostorije. Redovito održavajte zavjese čistim, a za sobe u kojima boravite često birajte lako održive materijale.

Pružaju privatnost

Zavjese su jednostavan i praktičan način za stvaranje privatnosti u vašem domu. Unutar svog doma ne želimo biti izloženi pogledima nepoznatih prolaznika. To je glavni razlog zašto se većina ljudi odlučuje za zavjese. Postavljanje zavjesa sprječava ljude da izvana vide unutrašnjost vašeg doma, a ipak ne blokiraju u potpunosti ulazak zraka i svjetlosti.


Zvučna izolacija

Zavjese su sjajan način za stvaranje ugodnijeg zvučnog ambijenta u prostoru. Slično kao i tepisi, ubijaju jeku i minimaliziraju odzvanjanje u prostorijama. Ako trebate pomoć u smanjenju buke koja dolazi izvana, postavljanje gustih, teških zastora bi moglo pomoći.

Po vašoj mjeri

Zavjese po mjeri nude brojne prednosti. Dimenzije možete prilagoditi veličini prozora i postići savršeno prilagođeni izgled, poput savršeno iskrojenog odijela. Zavjese po mjeri imaju beskrajne mogućnosti dizajna, od materijala do stila. Birajte ugođaj po svojoj želji i krojite izgled po svojoj mjeri.

Ne propusti priliku!

Nemoj da ti promakne dobra akcija pred nosom.
Pretplati se na naš newsletter i saznaj prvi sve o super akcijama!

Friško napisano