Zavjese koje će unijeti vedrinu u vaš dom

Proljeće je u punom jeku, što znači da je vrijeme za promjene. Temeljito ste očistili svoj dom, možda promijenili frizuru, kupili novi laganiji komad odjeće? Naravno, vrijeme je i da osvježite svoj interijer nekim sezonskim dekorom. Promijenite zavjese i trenutno transformirajte svoj dom u vedru oazu. Donosimo nekoliko ideja za inspiraciju.

Zelenilo

Ni jedna druga boja ne podsjeća na bujnu prirodu kao zelena. Zelena boja označava život, rast i obnovu. Kad želite osvježiti svoj prostor nježne nijanse zelene su odličan odabir. Zelena u prostoru donosi mir i sklad, stoga je odličan odabir za spavaću sobu.

Inspirirani vrtom

U vrijeme kad priroda cvjeta, najbolju inspiraciju pronalazimo u vrtovima i predivnim bojama koje nas okružuju. Unesite malo tog prirodnog doživljaja u svoj dom. Odaberite zavjese s velikim cvjetnim uzorkom ili sitnim šarenim dekorom koje će razigrati svaki prostor.

Šarenilo

Nije sve uvijek crno –  bijelo. Pa ne mora biti ni vaš dom. Odaberite zavjese u raznim bojama ili šarenog uzorka i instant ćete podići energiju u prostoru. Naravno, vodite računa da u toj prostoriji ostali dekor bude minimalan kako ne biste vizualno zakrčili prostor.

Žuta za akcent

Zavjese u žutoj boji unijet će vedrinu sunca u svaki prostor. Žuta boja će se lijepo istaknuti u neutralno uređenim domovima, odlično se slaže s bijelom i sivom, a u kombinaciji s plavom podsjeća na morski ugođaj.

Pastelni tonovi

Nježne pastelne nijanse idealno odgovaraju osunčanim prostorijama i proljetnim danima. Zavjese u pastelnim tonovima će unijeti svježinu u svaki prostor, a lijepo će se slagati uz bijele zidove. Za dodatni šarm postavite dvostruku zavjesu. Odaberite pastelnu boju za dekor tkaninu i uz nju kombinirajte svijetlu, prozirnu zavjesu.  Dodajte ukrasne dekoracije u istom pastelnom tonu i u trenu postignite svježi trendi izgled.

S mirisom proljeća

Mnogima je omiljen dio proljeća miris u zraku. Neka proljetni vjetrić uđe u vaš dom kroz prozirne zavjese, od laganih prozračnih tkanina. Ne zaboravite, proljeće je idealno vrijeme da dozvolite suncu ulazak u svoj dom, dok dani ne postanu prevrući i ne počnete bježati u hladovinu. Odaberite zavjese od laganih materijala koje će lepršati u pokretu i omogućiti prozračnost vašeg doma. 

Neutralno

Kakvu god atmosferu želite unijeti u svoj dom, neutralno je uvijek dobro platno za daljnje stvaranje. Neutralne zavjese ostavit će vam mogućnost da boje unesete na nekim drugim dekorativnim predmetima. Nježne krem nijanse, boja vanilije, bež, svijetlo siva, za koju god neutralnu opciju zavjesa se odlučite ne možete pogriješiti. Neutralno uvijek izgleda moderno i pristaje svakom interijeru.