tepihland zavjese trendovi interijer dizajn baldahin

Zavjese – multifunkcionalno rješenje u prostoru

Kad je riječ o upotrebi zavjesa, navikli smo na uobičajene načine vješanja zavjesa na prozor. Također, navikli smo koristiti zavjese kako bi spriječili znatiželjne poglede prolaznika i regulirali svjetlost u prostoru. Ali to je samo mali dio onog što zavjese mogu. Puno je kreativnih načina uređenja doma uz pomoć zavjesa koji dodaju toplinu, dubinu i teksturu prostoru, a kojih se do sada jednostavno niste sjetili.

Pretvorite dvije sobe u jednu

Koristite zavjese u transformaciji jedne prostorije u dvije. Pretvorite veliki otvoreni koncept u blagovaonicu i dnevni boravak uz pomoć zavjese koja će ih jasno odvojiti, ali i vizualno povezati. Pretvorite dječju sobu u dvije dječje sobe samo uz pomoć zavjese koja će služiti kao vrlo dekorativna pregrada.

Napravite krevet s baldahinom

Kad bilo kojem krevetu dodate baldahin kao ukras on postaje neodoljiva oaza mira i odmora. Baldahin će u svaku spavaću sobu unijeti prozračnost, a već i sam pogled prema njemu odmara sva vaša osjetila. Iskoristite svijetle, nježne, prozirne zavjese pri izradi baldahina koji će vašem odmoru donijeti skroz novu dimenziju.

Koristite ih kao vrata

Zašto biste između svake prostorije morali imati vrata? Ponekad klasična vrata izgledaju masivno i teško i smetaju protoku zraka. Iskoristite zavjese umjesto vrata za mekšu alternativu koja i dalje propušta svjetlost. Ovo je kreativan i praktičan način da odvojite primjerice dnevnu sobu od blagovaonice ili hodnika.

Napravite garderobni ormar

Savršen trik za male sobe u koje nikako ne možete ugurati ormar. Iskoristite jedan zid za postavljanje uske police ili vješalice i postavite zavjesu duž cijelog tog zida. Zavjesa će prekriti prostor za pohranu i odvojiti ga od spavaćeg dijela. Ovako ćete prilično uštedjeti na prostoru. Ovo je vrlo koristan trik i u slučaju kad nemate cijeli zid na raspolaganju već samo dio neiskorištenog prostora. Ugradite police i jednostavno ih „zatvorite“ zavjesom.

Ukrasite uzglavlje kreveta

Ako imate set zavjesa koje želite prenamijeniti ili krevet kojem želite osvježiti izgled dodajte mu lijepo novo uzglavlje.  Postavite zavjesu na željenu visinu na zid iza vašeg kreveta.  Zavjesa će stvoriti izvrsnu kontrastnu pozadinu koju lako možete prilagoditi vašim stilskim hirovima.

Sakrijte vrata

Imate na zidu sobe vrata koja su se nekad koristila za prolaz u drugu sobu, ali više se ne koriste? Nitko ne mora znati da su tu ikad bila. Sakrijte ih uz pomoć zavjese i uklopite u ostatak uređenja.  Zavjesa može primjerice stvarati iluziju prozora. Dodajte udobnu stolicu ili dvije i lampu za čitanje i dobili ste ugodan prostor za sjedenje.

Ponudu zavjesa pogledajte OVDJE