zavjese obiteljski ugođaj dom zavjese online zavjese dekor

Zavjese za obiteljski ugođaj doma

S Božićem pred vratima, pravo je vrijeme da osvježite istrošene zavjese u domu i da unesete dodatni sloj topline u hladne zimske prostorije. Iznenađujuće je koliko je uređenje prozora važno u cjelokupnom uređenju prostorije. Prostor bez sjenila ili zavjesa jednostavno ne izgleda potpuno i čim dodate ovaj zadnji detalj, sve odjednom dolazi na svoje mjesto.

Toplina obiteljskog doma

Kako unijeti dodatnu dozu udobnosti u dnevni boravak? Zavjese koje se protežu od stropa skroz do poda su dobar odgovor!

Ako u svom domu želite stvoriti toplu obiteljsku atmosferu, zavjese na prozorima su obavezne. Odaberite gustu tkaninu koja će vam pomoći zarobiti toplinu, kao i stvoriti topli ugođaj samo kroz teksturu i osjećaj koji pružaju. Tople boje kao što su raskošne crvene, tamnije neutralne i tamnoplave boje odličan su odabir za jesen i zimu jer transformiraju cjelokupni ugođaj u prostoriji. 

Moderni obiteljski domovi

U modernim domovima i suvremeno uređenim prostorima jednostavnost je ključna za stvaranje čistog i skladnog dekora. Razmislite o bijelim prozirnim zavjesama koje nude privatnost bez potpunog blokiranja svjetla ili pogleda. Odlično se slažu s obojenim zidovima i „casual“ namještajem. Za dodatni efekt zavjese u dnevnoj sobi stilski prilagodite nekom drugom elementu dizajna interijera, na primjer komadu namještaja.

Cvjetno

Ugodni, klasični cvjetni dizajn nikada ne izlaze iz mode, posebno u uređenju obiteljskih dnevnih soba. U sobama s punim namještajem od prirodnog drveta cvjetni uzorci unose eleganciju i toplinu. U kombinaciji s drugim uzorcima i teksturama mogu stvoriti vrlo trendi boho chic atmosferu.

Umirujuće

Pri odabiru zavjesa u sobama u kojima vam je važan mir i odmor dobra je ideja uzeti u obzir umirujuće i mirne boje poput zelene, plave ili ružičaste. Sve su ove boje poznate po umirujućim svojstvima. Prema nekim istraživanjima, plava boja čak pomaže u borbi protiv nesanice i tjeskobe.

Općenito, u spavaćim sobama trebalo bi istaknuti samo jednu boju. Dakle, ako je ostatak vaše spavaće sobe već ispunjen bojama i uzorcima, razmislite o zavjesama u suptilnom neutralnom tonu. Međutim, ako je vaša soba neutralna, možete u nju unijeti malo boje na zavjesama.

Odabir one prave

Dobro odabrane zavjese mogu u potpunosti promijeniti prostor, iako se u početku možda ne čine toliko važnima. Mnogo je toga o čemu treba razmišljati prije odabira zavjesa u domu.  Materijal, tekstura, duljina, stil i boja važni su faktori i obično je stvar pronalaska prave kombinacije. Kod odabira idealne zavjese ne zaboravite uzeti u obzir količinu svjetlosti koju želite propustiti u sobu, kao i ugođaj koju želite stvoriti.

Ponudu zavjesa pogledajte ovdje