kako održavati tepihe

Kako održavati tepih ako imate kućne ljubimce

Održavanje tepiha je uglavnom jednostavan posao. Ovisno o vrsti tkanine, namjeni sobe i prometu, potrebno je redovito usisavanje i povremeno dublje čišćenje. Održavanje čistoće tepiha u određenoj mjeri se mijenja ako imate kućne ljubimce. Donosimo savjete kako čistiti i održavati tepih u slučaju kad s vama u domu borave i vaši dlakavi ljubimci.

Čiste šape

Većina prljavštine koje kućni ljubimci unesu dom dolazi s njihovih šapa. Pobrinite se da su im šape čiste prije nego ih pustite u dnevni boravak i druge prostorije doma. Obrišite šape vašeg psa na ulazu u stan ili kuću uz pomoć mokrog ručnika ili ih lagano otuširajte ako vam je kupaonica blizu ulaznih vrata. 

čiste šape

Češljanje

Održavajte dlaku svog ljubimca urednom i redovito iščešljavajte psa. Ako je vaš pas njegovan i uredan prenosit će manje nereda na tepih. Vodite ga redovito na šišanje i njegujte dlaku vašeg ljubimca kako biste spriječili nekontrolirano ispadanje svuda po tepihu.

češljanje

Poliester kao dobar odabir

Dok se vaši krzneni prijatelji veselo igraju po vašim tepisima, ne zaboravite da su materijali poput poliestera vaš saveznik. Tepisi od poliestera i mješavine poliestera otporni su na mrlje i lako se održavaju što ih čini najizdržljivijim tepisima za život s kućnim ljubimcima. Izbor tepiha od poliestera je zaista velik i vjerujemo da ćete lako pronaći najbolje za vaš dom.

poliester

Sezonska promjena

S obzirom na to da svaka sezona donese novu atmosferu u vaš dom razmislite o tome da sezonski promijenite tepihe. Ljeti možete postaviti laganiji, tanji tepih na kojem će vama i vašem ljubimcu biti ugodnije provodite vruće dane, a zimi možete taj tepih zamijeniti gušćim i debljim. Ovo će omogućiti duži rok trajanja vašim tepisima i razbiti ustaljene puteve koje je vaš ljubimac već utabao na tepisima.

sezonska promjena

Profesionalno čišćenje

Profesionalno čišćenje tepiha je poželjno napraviti ponekad, čak i u kućanstvima gdje ne borave dlakavi ljubimci. Ono će dubinski očistiti tepih i pomoći da tepih dugo izgleda lijepo. Dovoljno je jednom ili dva put godišnje povjeriti čišćenje stručnjacima za tepihe.

čišćenje

Budite spremni na nezgode

Bez obzira na to koliko je vaš kućni ljubimac treniran i poslušan, nezgode se događaju i dobro je na njih biti spreman. Imajte pri ruci uvijek nešto s čime ćete čim prije moći ukloniti mrlju i urin. U slučaju da mrlja duže stoji poslužite se trikom sa sodom bikarbonom. Veliku količinu sode bikarbone pospite po zaprljanom dijelu, a zatim ostavite da odstoji nekoliko sati prije usisavanja. To će također pomoći u uklanjanju dugotrajnih mirisa.

nezgode

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: