tepihland kako stvoriti produktivno okruženje rad od doma

Kako stvoriti produktivno okruženje ako radiš od doma

Ako zbog ove iznenadne situacije prvi puta radite od doma, sigurno vam nije lako usredotočiti se na posao kao kada radite u uredu.

Iako je rad od kuće u digitalno doba sve popularniji i lakše izvediv, neki ga prakticiraju već duži niz godina, ipak mnogi su se sada iznenada našli u ovoj situaciji. Kompjutor, radni stol, stolica i dobar internet su sve što vam je potrbno, ali kako bi vam rad od doma bio što ugodniji imamo nekoliko savjeta kako si olakšati rad od kuće.

Mirno okruženje

Urediti radni prostor težak je zadatak zbog njegovog velikog utjecaja na vašu produktivnost i kvalitetu života. Pokušajte postaviti svoj radni prostor u dobro osvjetljenu sobu, po mogućnosti negdje gdje nećete smetati ostalim ukućanima, a niti oni vama dok ste uneseni u posao.

Udobno radno mjesto

U uredu ste navikli na sjedenje za stolom, ali kod kuće vas svakako privlači ideja ležanja na kauču ili krevetu. To vam nikako neće pridonijeti produktivnosti, zato za povećanje udobnosti svakako će vam pomoći jastuci.

Više kisika za bolju produktivnost

Brojne znanstvene studije dokazale su da biljke na radnom mjestu mogu povećati produktivnost među zaposlenicima. S biljkama u uredu ćete učiniti svoj poslovni prostor bogat kisikom, smanjit ćete negativno razmišljanje te ćete poboljšati svoje pamćenje. Uz sve to, unijet će malo živosti u vaš kućni ured.

Čistoća je pola zdravlja

Ne šalimo se. Čišćenje nas drži aktivnijima, a uredan radni stol pomaže nam da se usredotočimo na zadatke.

Unesi malo boje u svoj kutak

Od davnih dana je poznato kako određene boje utječu na nas i naše raspoloženje. Primjerice, plava boja, točnije tirkizna pomoći će vam u kreativnosti. Ne morate pritom bojati zidove, već s malim detaljem poput zavjesa možete potaknuti kreativno razmišljanje.

Crvena boja potiče moždanu aktivnost, no budući da je intenzivna možemo ju koristiti u nekim detaljima, poput tepiha ili tapeta.

Potrošite malo vremena, kojeg sada imamo na pretek, i napravite ured po svom ukusu, kako bi vam radni dan protekao što ugodnije i produktivnije.

Ideje za uređenje svog kućnog ureda potraži OVDJE