Šarenim tepihom protiv tmurnih jesenskih dana

Ponekad je vašem domu potrebna samo mala doza boje kako bi živnuo. Dodavanje šarenog tepiha je vrlo jednostavan način da oživite prostor i pokažete svoj osobni stil. Ovisno o boji i uzorku, tepih može učiniti vaš prostor vizualno većim ili manjim te utjecati na raspoloženje i ugođaj prostorije. Važno je postići  ravnotežu s ostalim dekorativnim elementima.

Prije nego što kupite šareni tepih vodite računa o prostoru u koji ćete ga postaviti. Koje su dominantne boje već prisutne? Koje je boje vaš zid ili veći namještaj? Želite li istaknuti određeni dio prostorije? Ovo su neka od važnih pitanja koja vam mogu pomoći u odabiru idealnog šarenog tepiha za vaš dom.

Povežite

Kod odabira šarenog  tepiha, birajte onaj koji na sebi već ima barem jednu boju zajedničku s ostatkom vašeg prostora. Odaberite tepih modela Bloom i povežite prostor uz dekorativne predmete u narančastoj ili žutoj boji. Kombinirajte ga uz dekorativne jastuke u žutoj boji ili veći komad namještaja u pastelno plavoj.

Umjetnost na podu

Danas mnogi tepisi neobičnih uzoraka izgledaju poput prave umjetnosti. Tepih modela Matrix izazvat će wow faktor u neutralnoj sobi. Apstraktni oblici, kombinacija linija i kontrastne boje unose dinamiku i živost u prostor. Stilski zaokružite sobu tako što ćete jednu od boja na tepihu istaknuti i na zidu.

Potaknite dobro raspoloženje

Svaka boja koju unesete u prostoriju stvara određenu atmosferu i utječe na raspoloženje. Odlučite kakvim raspoloženjem želite da zrači vaš prostor. Tepisi bogatijih nijansi, poput tamno crvene, smeđe i bordo mogu vašoj sobi dati intimniji ugođaj. Svjetlije boje, poput žute i narančaste, mogu trenutno razvedriti atmosferu sobe i učiniti male prostore većima.

Stvorite ravnotežu

Šarenu uzorci tepiha izgledaju lijepo i zanimljivo, ali vodite računa o drugim uzorcima i bojama u prostoriji. Previše uzoraka koji se međusobno sudaraju učinit će da soba izgleda prenatrpano i zakrčeno. Kako biste vizualno uravnotežili svoj prostor, neka veći namještaj i zidovi budu pretežno neutralni. Ako u dnevnom boravku želite šareni tepih jarkih boja, kombinirajte ga s naslonjačem u bijeloj, sivoj ili drugim neutralnim nijansama.

Topli tonovi

Za razliku od hladnih tonova, koji djeluju umirujuće, tople boje poput crvene, narančaste i žute su življe i prijateljske. Ako želite dodati energiju u blagovaonicu ili terasu, odaberite živopisni, šareni tepih u vedrim nijansama poput modela Beluchi. Tople boje tepiha potiču kreativnost i podižu energiju u prostoriji, pa su savršene za prostore za druženja i razgovore.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.