10 razloga zašto trebaš imati tepih u svom domu

Toplina
Postavite tepih na bilo koju vrstu poda i odmah ćete podići toplinu u prostoriji. Razne podne obloge su hladne, pogotovo u zimskim mjesecima i ne zadržavaju toplinu. Tepih omogućuje da hodate, ležite na podu i uživate u svom domu kako god želite bez obzira na vanjske temperature. Postavite li tepih pored kreveta dat ćete svojim nogama mekanu i toplu podlogu za početak dana.

Zaštita za podove
Tepih je dobra zaštita od udaraca i mrlja za sve vrste podnih obloga. Ovo je posebno korisno ako ste u najmu ili imate malu djecu. Dozvolite im da se igraju na podu bez straha da će napraviti nepopravljivu štetu. Postavite tepihe na prometnije dijelove vašeg doma gdje postoji veća opasnost od oštećenja za podove i opustite se.

Zvučna izolacija
Važnost zvučne izolacije u domu razumiju ljudi koji žive u stanovima. Ako imate susjede koji nemaju tepihe, dobro znate o čemu govorimo. Zvukovi hodanja, trčanja i udarci o pod mogu zaista učiniti svačiji dan nepodnošljivim. Tepih upija i smanjuje bučne zvukove i pomaže u dobro susjedskim odnosima.

Dodaj malo boje
Tepih je brzi i učinkoviti način da unesete raskošni dekor i živost u svaku prostoriju. Vrlo lako se može nadovezati na svako vaše stilsko uređenje. Ponekad je upravo tepih u jarkoj boji ono što će zaokružiti vaš stil. Unesite dozu ugode i opuštenosti u svoj dom i živite život u bojama.

Vizualni trik
Tepih vizualno prizemljuje namještaj. Ako je ispravno postavljen, tepih će vizualno povezati cijelu prostoriju u skladnu cjelinu. Postavite ga ispod sjedeće garniture u dnevnom boravku ili stola u blagovaonici i vizualno ćete promijeniti doživljaj tih prostorija.

U tvom stilu
Svaki dom trebao bi biti odraz stila i osobnosti. To ćete najlakše postići dekoracijama i odabirom nekih ključnih dekorativnih komada. Uz veliki izbor materijala, boja i uzoraka tepiha lako ćete pronaći onaj koji najviše odražava vaš stil. Uskladite tepih s ostatkom uređenja i učinite svoj dom zaista svojim.

Tepih glavu čuva
Imate malo dijete koje tek uči hodati ili vaši klinci već nezaustavljivo jure po doma? U svakom slučaju, oblije vas znoj svaki put kad pomislite da će pasti i ozlijediti se. Tepih s protukliznom podlogom je dobar način da sebi malo smanjite paniku, a njima ublažite udarce. Ako u kući imate stepenice, dobro rješenje su tepih staze. Djeca, ali i odrasli će sigurnije silaziti niz stepenice obložene tepih stazama.

Spaja i razdvaja
Ponekad se prilikom uređenja doma morate prilagoditi veličini prostora kojim raspolažete. Nekad je soba premala i zahtijeva da ju vizualno učinite većom. Veliki tepih je u tom slučaju dobar odabir. Ponekad je prostor velik i prostran, a vi ga želite podijeliti na dvije funkcionalne cjeline. U tom slučaju pomoći će postavljanje dva manja tepiha, umjesto jednog velikog.

Brzo čišćenje
Dijete je rasulo grickalice po podu ili ste vi prizalogajili na kauču, nema veze, mrvice su dozvoljene. Kad imate tepihe, vaši podovi se brzo i jednostavno čiste. Brzinski protjerajte usisavač kroz sobu i vaš dom je ponovno uredan.

Jednostavno, feel good
Mekana deka uz šalicu čaja na kišni dan je sve što vam treba? Ima nekih stvari u domu zbog kojih se jednostavno osjećate dobro. Tepih je jedna od tih stvari. Mekoća dodira i toplina ne samo da gode vašim stopalima, nego stvaraju ugodnu atmosferu kroz cijelu godinu.

Ponudu tepiha pogledaj ovdje.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: