15 trendi ideja za blagdansko uređenje doma

U najljepšem vremenu u godini donosimo savjete za uređenje doma koji će vas inspirirati i pomoći vam da stvorite pravu božićnu bajku u svom domu.

Bijela i siva

Uz moderni božićni dekor u bijeloj i sivoj boji božićno drvce će dobiti svu pažnju. Dodajte raskošne krznene i vunene elemente koje dodaju dubinu i toplinu. Siva i bijela će uravnotežiti strogu paletu boja tako da će zeleno božićno drvce izgledati živo.

Karirano i svjetlucavo

Dnevni boravak je prostor u kojem obitelj zauzima središnje mjesto, pogotovo u vrijeme blagdana. Tradicionalni karirani uzorak naglašen uz sjajne metalik detalje, spojit će tradiciju i moderno i unijeti božićnu čaroliju u vaš dnevni boravak.

Perje

Dodavanje perja u vaš božićni vijenac ili vaše dekoracije daje cijeloj prostoriji bajkovitu atmosferu. Odaberite dekorativne predmete koje volite i pobrinite se da oni naglašavaju ljepotu prostora, a ne zatrpavaju ga.

Ekstra lampice

U modernim minimalistički uređenim prostorima dodavanjem svijetla postići ćete posebno svečanu atmosferu. Odaberite lampice u istoj boji i postavite ih oko stola, kamina, čak i oko okvira slika ili vaza i uživajte u čaroliji svjetlosti. 

Crno – bijelo

Dodajte crne i bijele dodatke kao što su deke i jastuci s božićnim detaljima, koji daju moderan zaokret uobičajenom blagdanskom dekoru. Uz blještavo zlatno drvce i dodir jarko crvene dobit će savršeno skladan i raskošan dekor.

Raskrčite prostor

Trendovi uređenja prostora sve više naglašavaju važnost prozračnosti i lakoće življenja. Božićno dekoriranje prilika je da se riješite svega što vam u prostoru ne treba. Posvetite pažnju onim dekorativnim komadima za koje ste se odlučili i ne dozvolite da ih zakrčenost prostora pojede.

Ponovite!

Kod božićnog uređenja uvijek je dobro pojedini dekorativni komad ponoviti. Primjerice isti vjenčić za prozor možete postaviti na više mjesta, a umjesto jednog većeg drvca možete odabrati dva manja i potpuni isto ih ukrasiti. Ponavljanje će stvoriti simetriju i sklad u prostoru.

Ukrasite sve prostorije

U trendi uređenjima ništa vam ne smije promaknuti.  Bar dašak božićnog uređenja unesite u svaku prostoriju svog doma, čak i u manju ostavu. Uvijek možete na vrata objesiti vjenčić ili unijeti vazu s borovim grančicama.

Srebrno

Ove godine srebrna boja dobiva posebnu pažnju dizajnera interijera. Tepisi sa srebrnim detaljima i u sivo – srebrnim nijansama  u kombinaciji s bijelim i neutralnim prostorom odisat će svečanim blagdanskim ugođajem. 

Vintage i moderno

Budući da se vintage stil u uređenju interijera poprilično udomaćio, vintage božićne dekoracije zasigurno će krasiti mnoge domove. Ove godine posebno je popularno miješanje stilova, tako će vintage komadi najbolje izgledati uz poneke ultra moderne dekorativne predmete.

Zemljani tonovi

Ako volite zelenu, ali tražite trendi alternativu crvenoj, isprobajte terakotu. Zeleno božićno drvce, ukrasno granje i prirodni ukrasi dodatno će se istaknuti uz prirodne, zemljane tonove.

Utoplite prostor

U prosincu je uvijek dobro ubaciti dodatni sloj tkanine. Bilo da se radi o tepihu, zavjesama ili dekama u dnevnom boravku, deblje tkanine unijet će toplinu i povećati ugodu u prostoriji.

Slojevito

Kod postavljanja božićnih dekoracija razmišljajte o njihovoj veličini i dimenziji koju daju prostoru. Postavite dekoracije raznih veličina, slažite jedne preko drugih, ali pri tome pazite da prostor izgleda ispunjeno, a ne pretrpano.

Stol kao centar događanja

Budući da se obitelj u vrijeme blagdana okuplja oko stola, pobrinite se da stol izgleda posebno lijepo i svečano. Ove godine popularne su visoke svijeće, neutralni tonovi, kao i neizostavni metalik detalji. 

Prirodno

Glamurozne ukrase ove će godine zamijeniti nešto suptilniji, jednostavniji stil i uglavnom prirodni materijali. Za božićni dekor najmoderniji komadi bit će izrađeni od drveta, perja, češera, pa čak i sušenog voća.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.