5 jednostavnih načina za osvježenje doma

Toplije vrijeme i sunčani dani idealna su prilika da svoj dom očistite od nereda i uvedete malo promijene u svoj dekor. Počnite s pospremanjem i čišćenjem, uklonite sve nepotrebne stvari koje su se nakupile tijekom duge zime. Pustite svjetlost u svoj dom, osvježite zidove i unesite malo boje novim upečatljivim tepihom ili komadom namještaja.

Pastelne zavjese

Ima nešto tako opuštajuće u nježnim pastelnim nijansama u prostoru. Uz pastelne ružičaste, plave i žute u kombinaciji s neutralnim i bijelim tonovima brzo ćete zaboraviti na zimu i hladnoću. Kupaonice, spavaće sobe i dnevne sobe idealne su za korištenje tkanina pastelnih boja. Odaberite pastelne boje na posteljinama i na ukrasnom dekoru. Osvježite svoj dnevni boravak zavjesama u pastelno zelenoj ili ružičastoj poput modela Nature ili Bernd.

Tapeta botaničkog uzorka

Botaničke ilustracije su se vratile u svijet interijera i modernije su nego ikad. Botanički uzorci odražavaju prirodne boje, stoga se dobro nadopunjuju uz sve palete. Tapeta sitnog botaničkog uzorka postavljena u malom prostoru kao što je hodnik ili kupaonicu daje prekrasan izgled, bez da se nameće. Ako se odlučite za veliki uzorak ili veću površinu zida, zasigurno ćete dobiti dekorativni komad koji ostavlja dojam.

Malo boje

Proljeće je idealno vrijeme da dodate ono nešto što nedostaje vašem pretežno bijelom, bež i sivom prostoru. Unesite malo boje na ukrasnim jastucima, dekama i dekorativnim predmetima. Boje u prostoru nas osnažuju, razveseljavaju i potiču emocije. Ako imate prostor i namještaj sav u bijeloj boji i svijetlom drvu, tepih u žarkim bojama i nekoliko šarenih jastuka stilski će podići vaš prostor.  Uz šareni tepih modela Bloom dodajte dekorativne predmete u bojama njegove palete.

Tepih u boji boho stila

Dekor inspiriran bohom oslanja se na boje, uzorke i zabavne teksture. Idealno za proljetnu sezonu. Postavite tepih šarenog uzorka kako biste unijeli malo zanimljivosti pod nogama. Šareni boho tepih sakrit će zaprljanja koje se nakupe kroz dan. Osim toga, dodat će boju na neočekivana mjesta kao i dimenziju u svakoj sobi ili hodniku gdje je postavljen.

Detalji u žutoj boji

Žuta boja budi u nama radostan i pozitivan osjećaj. U uređenju interijera, žuti namještaj, zidovi ili akcenti mogu dodati svjetlinu i prozračnost, čak i malom prostoru. Uz žute zavjese, cvijeće i ukrasne komade, unesite sunce u svaku prostoriju. Žuta boja može djelovati napadno i previše stimulirajuće u nekim prostorijama, stoga ju treba pametno dozirati. S druge strane, kad žutu boju pravilno dozirate i uravnotežite s ostalim bojama, može zaista puno doprinijeti svježini prostora.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.