5 stilova tepiha koji su top rješenje za osvježenje interijera

Nerijetko se dogodi da vam interijer s vremenom dosadi i treba hitan makeover. Brojni detalji mogu brzo osvježiti prostor, a ujedno i najjednostavnije rješenje za osvježenje je promjena tepiha.

Zbog velikog izbora uzoraka, stilova i boja tepisi se lako prilagođavaju različito uređenim interijerima i prilagođavaju potrebama svake pojedine obitelji. Prilikom kupnje i odabira tepiha, u obzir treba uzeti prvenstveno unutarnje uređenje prostorije u koju namjeravate staviti tepih. Ako je u pitanju minimalistički stil, onda će vam najbolje odgovarati skadinavski stil ili jednobojni tepisi. S druge strane, šareni tepisi i oni s neobičnim uzorcima vizualno će razigrati svaki prostor. Čupavi ili tzv. shaggy tepisi godinama su jedan od najpopularnijih odabira za dnevni boravak, pogotovo jer su iznimno mekana, ali i vizualno efektna podna obloga.

SHAGGY TEPISI

Čupavi i mekani tepisi, tzv. shaggy tepisi i dalje su hit! Njihova popularnost i dalje je u porastu jer su iznimno udobni i mekani, a pritom prostoru daju određenu elegantnu notu. Dolaze najčešće u neutralnim bojama koje je lako uskladiti s ostatkom interijera, mada dostupni su i u žarkim bojama, od plave, crvene, pa sve do žute i zelene boje.

VINTAGE TEPISI

Vintage tepisi dizajnirani su prema tradicionalnim orijentalnim tepisima, s modernim pristupom. S porastom popularnosti boho stila, ovi tepisi su postali iznimno traženi. Za ove tepihe je karakteristična ljepota i čistoća, što ih čini prikladnima za moderne i klasične domove. Uklapaju se u sve prostorije u domu, od dnevnog boravka i spavaće sobe do hodnika.

SKANDINAVSKI STIL

Skandinavski stil interijera je čist stil koji se bazira na funkcionalnosti, čistim linijama, besprijekornoj izradi i nenametljivoj eleganciji. Istinski skandinavski stil vrlo je živopisan, vedar i praktičan. On predstavlja svojevrsni suživot interijera i osoba koje u njemu boravi.

Skandinavski dizajn odlikuje savršena jednostavnost. Upravo zato, u današnjem kaotičnom i ubrzanom životnom tempu svojim se oazama okrećemo kao bijegu u opuštenu atmosferu.

U BOJAMA

Tepisi prostoru daju toplinu, a važan su element u uređenju doma jer nerijetko zauzimaju centralnu poziciju u svakom domu. Ako je interijer jednoličan i zrači minimalizmom, tepih u boji dat će mu dozu svježine i podići dojam prostora.

JEDNOBOJNI

Uzorci na tepihu često izgledaju lijepo, ali nisu uvijek pravi izbor za svaki interijer. Ponekad atmosfera prostorije već ima dovoljno osobnosti sama po sebi te ju ne treba više naglašavati i šarenim tepihom. Tada bi trebali razmisliti o jednobojnom tepihu. Boju tepiha trebalo bi uklopiti s bojom zida ili namještaja, po mogućnosti neka tepih bude u kontrastu s podom i komplementaran dizajnu zida.

Ponudu tepiha pogledajte ovdje 

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.