7 jednostavnih ideja koje će osvježiti dom u proljeće

S dolaskom proljeća, dolazi i potreba za svježinom i transformacijom. Ovo je vrijeme kad se razigranost cvjetnih motiva, svježina zelenila biljaka te nježnost pastelnih tonova savršeno uklapaju u uređenje i stvaraju prostor koji diše novim životom. Uz male promjene poput dodavanja uzoraka, odabir laganijih materijala ili postavljanje biljaka promijenite atmosferu u domu.

1. Cvjetni uzorak na tepihu

Buket svježeg cvijeća je jednostavan način da unesete svježinu i proljetni osjećaj u dom. Svaki prostor bez obzira na veličinu ili namjenu instantno će oživjeti kad u njega unesete cvijeće. Osim u vazi, cvjetni izgled možete postići i uz cvjetni uzorak na vašim jastucima ili tepisima.

cvjetni uzorak

2. Predimenzionirani cvjetni uzorak na zidu

Za one koji žele još više naglasiti cvjetni uzorak u prostoru, zidna tapeta predimenzioniranog cvijeća je odličan odabir. Daje vrlo zanimljiv izgled prostoru i potpuno transformira sobu, a ne zahtijeva velike građevinske radove i napore. Dovoljno je odabrati uzorak koji vam se sviđa i u svega nekoliko sati imate potpuno novi izgled prostora.

predimenzionirani cvjetni uzorak

3. Zazelenite prostor

Proljeće asociramo uz puno zelenila, buđenje prirode i svježinu. Ako volite biljke, onda će sigurno vaš dom u proljetno vrijeme obilovati biljkama. Ako niste ljubitelj biljaka, možete postići taj ugođaj koji zelenilo daje uz pomoć umjetne trave i zelenih dekorativnih komada. Odaberite zidnu tapetu u zelenoj boji unesite svježinu u dnevni boravak ili hodnik.

zazelenite prostor

4. Priroda se budi

Buđenje prirode jedan je od razloga zašto toliko volimo proljeće. Obilje zelenih listova, latice cvijeća i sve ono što ukazuje na novi početak karakteristično je za proljeće.  Slavite  ovaj novi život i novo doba u svom domu. Otvorite svoj dom prema van i pustite prirodu i sunce unutra. Odaberite zidne dekoracije s motivima iz prirode, ukrasite blagovaonicu procvalim granama iz vrta i unesite boje proljeća u svaki kutak doma.

priroda se budi

5. Proljetna paleta boja

Nakon sezone sivila i tmurnih dana, sve te prekrasne nove proljetne boje u prirodi tjeraju nas da osvježimo vlastitu paletu boja u uređenju doma.  Ništa ne govori proljeće kao baby plava, zelena i ružičasta. Unesite neku od ovih boja u vaš dnevni boravak, dječju i spavaću sobu. Odaberite zidnu tapetu suptilnog cvjetnog uzorka u nježnoj plavoj ili ružičastoj opciji. Vedar početak dana osigurat ćete uz blagovaonicu u kombinaciji žute i bijele koja će vam podići raspoloženje.

proljetna paleta boja

6.  Lagani materijali

Toplije vrijeme znači da možete spakirati svoje debele zimske slojeve, poput deka i jastuka. Osvježite svoj dom lakšim materijalima poput pamuka i lana. Gusti zimski tepih zamijenite tanjim tepihom u svijetlim nijansama kako biste dodatno vizualno otvorili prostor. 

lagani materijali

7. Prugice i uzorci

Pruge i uzorci na poseban način oživljavaju sobu, stoga ih svakako uključite u proljetno uređenje. Osvježite zidove  tapetom sitnog biljnog uzorka, unesite razigranost u dječju sobu uz tapetu prugastog uzorka, a za kuhinju odaberite tepih zanimljivog  3D uzorka.

prugice i uzorci

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: