tepihland boje interijer kombinacija boja par

Boje interijera koje idu odlično u paru

Mjesec ljubavi idealno je vrijeme da se podsjetimo kako smo nekada najbolji u paru. Zato smo odlučili istaknuti omiljene parove u uređenju interijera. Koje boje odlično idu jedna uz drugu pročitajte u nastavku.

Od trenutka kad uđete u sobu, boje utječu na vaše osjećaje. Hladne nijanse, poput zelene i plave stvaraju opuštajući osjećaj, dok hrabre i intenzivne boje poput crvene podižu vašu energiju. Za svaku sobu u svom domu možete odabrati drugu paletu boja, ali imajte na umu da niti jedna soba nije potpuno odvojena od ostatka.

  1. Siva i ružičasta

Siva i ružičasta jednostavno idu dobro jedna uz drugu bilo da je riječ o izrazito tamnim ili svijetlim nijansama. Svijetla, nježna ružičasta u kombinaciji s izrazito tamno sivom istaknut će svu njenu dubinu i dramatičnost. Ova kombinacija boja odlična je za spavaće sobe, a siva je odličan dodatak i dječjim sobama u kojima često prevladava ružičasta.

2. Tirkizno plava i crna

Iako je s crnom naizgled lako kombinirati druge boje, kod uređenja interijera ipak treba biti na oprezu. Crna lako može zagušiti prostor i učiniti ga manjim. Kombinacija vedre tirkizne i dominantne crna stvorit ćete idealan balans umirujućeg i živahnog. Ova trendi kombinacija dobiva puni sjaj kad interijeru dodate čistu bijelu boju.

3. Žuta i ljubičasta 

Žuta i ljubičasta su komplementarne boje, pa zajedno u prostoru stvaraju odličan kontrast. Uz nježne pastelne nijanse žute kombinirajte tamno ljubičastu za dramatičan efekt. Ako ste skloniji mirnije uređenim prostorima odaberite i jednu i drugu boju u nježnim laganim tonovima. Kombinaciju ljubičaste i žute posebno zaokružuju prirodne boje drveta pa ju koristite u blagovaonicama i dnevnim boravcima.

4. Plava i narančasta

Možda na prvu zvuči nespojivo, ali kombinacija plave i nekih nijansi narančaste  s razlogom su sve omiljenije u modernim domovima. Uz gotovo svaku nijansu plave dobro se kombinira zagasita, ciglasta nijansa narančaste boje. Ima nešto prirodno u ovoj kombinaciji, pa ne čudi da je vrlo popularna u mediteranski uređenim domovima. Vodite računa da je ovakve kombinacije boja ipak najbolje dozirati na ukrasnim predmetima, tekstilu i detaljima, a da bi glavna boja u prostoriju u tom slučaju treba biti bijela ili neutralna.

5. Crvena i zlatna

Žene koje vole crvene ruževe i zlatni nakit znaju o čemu pričamo. Crvena i zlatna, kad su udružene, imaju neku posebnu moć.  Ova kombinacija odiše elegancijom i luksuzom i savršen je odabir za one malo hrabrije. Budući da su obje boje vrlo dominante i izražajne, vodite računa da ne pretjerate.  Zlatnim detaljima unesite malo raskoši u neutralne dnevne boravke, a cijelu priču zaokružite uz pomoć tepiha ili zidne tapete koji imaju izražen crveni uzorak.