chic zidne tapete za osvježavajuće ljeto tepihlad

Chic tapete za osvježavajuće ljeto

Volite li preuređivati vjerojatno ste se već upustili u ovosezonsko osvježavanje doma. Ljetne vrućine lako ublažavaju pastelne i hladne boje, a nećete pogriješiti ni s bijelim zidom istaknutim samo s minimalnim akcentima. Ako, ipak, spadate među one koji žele jednostavna rješenja brzo, najbolja rješenja su – tapete. Pastelnih, svijetlih boja, s jednostavnim uzorcima i dezenima.

Moderni tradicionalizam

Tapete, naspram jednobojnog zida, prostoru daju karakter i pomažu mu ispričati priču. Zato je važno pažljivo ih birati kako bi bile u skladu s ostatkom prostorije. Na sreću, dolaze u mnogo boja i s mnogo uzoraka. Od tradicionalnih, ali decentnih cvjetnih, pa sve do modernih, geometrijskih uzoraka, tapete odišu i karakterom pojedinca koji su ih odabrali. Kombiniranjem jednobojnog zida i tapete na jednoj stranici zida, također se postiže moderan izgled koji otvara prostor.

                      

„Flower Power“

Predimenzionirani, upečatljivi cvjetovi apsolutni su hit kada je riječ o motivima na tapetama. Ovisno o odabiru boja i dizajnu unose u interijere dozu nježnosti, poletnosti, vedrine i elegancije. Ovo je svakako dobra ideja kako unijeti eksterijer u interijer i oživjeti ga. Budući da je riječ o prilično naglašenim uzorcima, moguće je naglasiti tek jedan manji dio zida. Ovako nanesene tapete djeluju poput umjetničke slike, pa vam druge dekoracije na tom zidu nisu ni potrebne. Cvjetni motivi tapeta postavljenih iza kreveta u spavaćoj sobi dovest će, ne samo tapetu, već i krevet do izražaja.

Tapete su savršen način za istaknuti pojedine dijelove prostorije ili pak dati završni „touch“ cjelokupnoj atmosferi. Na primjer, imate li zeleni tepih i paprat u sobi, tapeta s uzorkom tropskog lišća, obući će cijelu sobu u tropsko ljetno ruho. S tako jednostavnim trikom, isplati se razmisliti o renoviranju doma ovo ljetom

Pogledajte našu ponudu TAPETA.