tapete tepihland

Dekorativna tapeta u hodniku

Dekorativna tapeta je jedan od onih tajnih trikova impresivno uređenih prostora. Atraktivne su i otmjene i vizualno čine čuda u svakom prostoru u kojem su postavljene. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u uređenju doma i prijedloga kako uz pomoć tapete učiniti vaš hodnik savršenom dobrodošlicom u vaš dom.

Povećajte prostor i sakrijte nedostatke

Tapete čine da vaša soba izgleda veće nego što je u stvarnosti. U osnovi tapete zavaravaju oči i stvaraju iluziju da je soba veća. Možete pronaći i tapete dvodimenzionalnog dizajna, koje stvaraju efekt trodimenzionalnih, što donosi zanimljiv izgled i doživljaj prostora.

Velika prednost tapete je i ta što prekriva nedostatke zida. Zidovi s vremenom postaju tamni, brzo se pojavljuju mrlje ili tragovi. Uz pomoć tapeta vaši zidovi lako mogu dobiti novi izgled.

Eksperimentirajte s uređenjem

Zahvaljujući velikom izboru i širokom spektru dizajna, uz tapetu lako možete postići izgled sobe koji ste zamislili. Povoljna cijena i dostupnost tapeta omogućuju vam da češće eksperimentirate sa stilovima. Jednostavno se uklanjaju, stoga ne morate brinuti ako se s vremenom predomislite i poželite isprobati nešto novo.

Tapeta i hodnik se vole

Tapeta je najbolji način za brzo i lako transformiranje prostora. To je posebno korisno u malim prostorima poput uskih hodnika i ulaza gdje je svaki komadić prostora dragocjen, a dekor ograničen na zidove.

Boja

Prilikom odabira boja za hodnik važno je razmisliti o količini dnevnog svjetla koje je dostupno. Dugom uskom hodniku trebaju svijetle boje. Ako postoje prozori i svjetlost izravno ili neizravno dolazi u hodnik, uzorak na tapeti može biti malo tamnije ili intenzivnije boje. Općenito u uskim hodnicima, poželjne su svijetle i pastelne nijanse i suptilni uzorci.

Tapeta s uzorkom ? Da, molim!

Kod odabira uzorka na tapeti vodite računa o veličini prostora i oslobodite maštu kad god je moguće. Upečatljivi uzorci nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a hodnik će učiniti najzanimljivijim dijelom vašeg doma.

Prugaste tapete mogu oživjeti mali uski hodnik, uz pomoć pruga nježnih linija koje su poredane okomito. Ovakve tapete čine zidove višima čak i ako je strop nizak. Posebni sjajni detalji koji se igraju sa svjetlom pružaju dodatni wow efekt. Imitacije materijala u izgledu drveta, na primjer vertikalne uske daske ili daske u bijelim ili kremastim nijansama, stvaraju vrlo prirodan, rustikalan ambijent.

Horizontalne pruge čine da površine izgledaju šire, slično kao i kod odabira odjeće. U kratkim hodnicima izaberite tapetu s bijelom pozadinom i šarenim uskim vodoravnim crtama za dodavanje malo svjetlosti i vedrine prostoru.

Veliki cvjetni uzorci nisu najbolji odabir za uske hodnike jer mogu djelovati pomalo klaustrofobično. Nježniji, sitniji uzorci i suptilne boje su u tom slučaju bolji odabir.

Ponudu tapeta pogledajte OVDJE ili u našim poslovnicama Jankomir i Velesajam.