hit boja godine tepihland povratak klasici

Hit boja godine – povratak klasici

Svake godine institut za boje Pantone u prosincu predstavi nijansu i hit boju koja će obilježiti novu godinu. Novu 2020. godinu i novo desetljeće otvorili smo s klasičnom plavom.
Ova vječna i bezvremenska nijansa asocira na boju neba nakon zalaska sunca, mirnim vodama i zdjelom savršeno plavih borovnica.

„Plava boja simbolizira stabilnost, sigurnost i povezanost kao temelj na kojem ćemo graditi novu eru“, tako su svoj odabir objasnili stručnjaci iz Pantone instituta.

Duboka, smirujuća i elegantna

Tamnoplava nijansa u nama stvara osjećaj smirenosti i jasnoće misli te potiče na komunikaciju. Uz to, simbolizira dolazak novog dana i tako je savršen odabir za boju godine budući da smo zakoračili u novo desetljeće.  Nijanse koje odabere Pantone institut vrlo često postaju i hit u uređenju interijera pa će i klasična plava u ovoj godini biti neizostavan detalj u mnogim domovima.

Klasična plava boja u vaš će dom unijeti osvježenje i karakter. Možete ju uklopiti u svoj interijer kroz najmanje detalje pa sve do velikih komada namještaja. Pogledajte naše prijedloge i potražite inspiraciju za uređenje doma.

Novi izgled zida

Dosadio vam je bijeli zid i odlučili ste mu dati određenu dozu karaktera. Kraljevska plava idealna je boja za hrabru promjenu, a osim toga zasigurno će privući pozornost. Želite promjenu, ali jednobojan zid vam je preveliki zalogaj ili nije po vašem ukusu? Dašak kraljevske plave možete unijeti u svoj dom s tapetama. Bijela tapeta s plavim uzorcima i detaljima neće zagušiti prostor, ali će mu svakako dati svježi izgled.

Spektakularni prozori

Zavjese prozoru i cijeloj prostoriji daju sasvim novu dimenziju. Ne uokviruju prostor oko prozora već postaju i poseban ukras, zahvaljujući velikom broju tekstura i boja tkanina od kojih su načinjene. Prostorije sa zavjesama štite nas od vreline sunca ljeti, ali i zadržavaju toplinu zimi te tako postižu opuštajući učinak tijekom čitave godine. Plave zavjese mogu biti vrhunac interijera i spektakularno naglasiti cijeli prostor.

 

Mekano s karakterom
Ako niste skloni eksperimentiranju s tako snažnom bojom ili volite često mijenjati detalje u svom domu, ovu boju uklopite u dom kroz tepih u plavoj nijansi. Tepisi unose udobnost i prekrasan ugođaj u dom, te pomažu da istaknemo svoj stil prilikom uređenja.

 

Morski ugođaj u kupaonici
Kvalitetan kupaonski tepih najbolji je prijatelj bosih nogu u kupaonici. Tepih za kupaonicu u plavim nijansama je jedan od najjednostavnijih načina kako u svoju ‘spa oazu’ unijeti morski ugođaj. Ova boja idealna je za dodavanje živosti kupaonicama neutralnih nijansi.

 

Tapison – i za dom i za ured
Tapisoni su idealni za dječje sobe, hodnike, dnevne boravke, blagovaonice pa čak i za urede. Jednostavni su za održavanje, a s plavim nijansama možete unijeti morski ugođaj i u dom i u poslovne prostore.

Postoji puno opcija i načina kako novu hit boju godine uklopiti u svoj dom ili ured, mi smo izdvojili nekoliko ideja koje su vizualno atraktivne, ali i prihvatljive za svaki džep. Pogledajte i preostalu ponudu naših proizvoda i pronađite savršene detalje za ljepši dom.