Inspirirani 70 – ima! Novi trendovi u svijetu interijera

Posljednjih godina, s porastom maksimalizma i eklektičnog stila, u uređenje domova sve više se vraća groove i šarm ludih sedamdesetih.  Ljudi su osjetili potrebu za opuštenim okruženjem i mjestima koja odmah stvaraju ugodan osjećaj. Sedamdesete su ostavile veliki utjecaj u svim društvenim aspektima pa tako i u svijetu uređenja interijera.  Trendovi poput ratana, prirodne teksture i vesele, jarke boje, malo po malo, ulaze u moderne domove. Donosimo savjete i ideje za uređenje doma inspirirane upravo ovim nezaboravnim  desetljećem.

Život u boji 

Ako su vam potpuno bijele dnevne sobe pomalo dosadile, razveselit će vas povratak jarkih i šarenih boja i uzoraka. Senf žuta, prljavo ružičasta, avokado zelena i zemljano smeđa ponovno su vrlo poželjne boje u uređenju doma. Također, geometrijski uzorci i šareni print doživljavaju procvat u modernim eklektičnim domovima. Vodite računa da su sedamdesete danas inspiracija, ali u puno suptilnijem izričaju. Uzorci i boje su ipak mirnije, za razliku od psihodeličnih uzoraka onog vremena.

Miješanje stilova

Jedan od prepoznatljivih obilježja domova u sedamdesetima je eklektičnost. Kako biste postigli eklektičan izgled doma, kombinirajte različite uzorke i stilove. Iako se možda ne čini tako i kombiniranje stilova ima svoja pravila. Ne želite vizualno zatrpati prostor i učiniti ga kaotičnim.  U modernim neutralnim domovima, odaberite ratan lampe ili stolice i dodajte čupavi tepih. Također, u ultra moderni dnevni boravak dodajte tepih vintage izgleda kao dekorativni komad koji će pomalo šokirati.  Uz nekoliko retro detalja dat ćete prostoru karakter i dobiti potpuno novi eklektični izgled.

Naglasak je na teksturi 

Od jastuka od umjetnog krzna do čupavih tepiha, nanošenje puno teksture izvrstan je način za unošenje opuštenosti sedamdesetih u prostor. Slobodno se razigrajte izborom tekstura i uvedite jedinstvene materijale poput baršuna, krzno i pletiva.  Slojevi materijala poput makramea, dlakavih tepiha i buklea možete lako uklopiti uz suvremeni namještaj. Raznim teksturama dodajte malo retro zaigranosti, ali ipak zadržite sofisticiranost u prostoru.

Retro tapete

Murali i velike zidne dekoracije obilježile su domove sedamdesetih. Cvjetni i geometrijski printovi  također su doživjeli veliku popularnost u 70-ima. Unesite ovaj trend u svoj prostor uz neku od predivnih tapeta retro uzroka.  Od onih s velikim cvjetnim motivima do teksturiranih, geometrijskih uzoraka, tapete su sjajan način da iskoristite prazan prostor i dodate vlastitu osobnost svakoj prostoriji. Ako su sedamdesete vaša inspiracija budite hrabri kod odabira. Uzorci palminog lišća, predimenzionirani prizori, životinjski uzorci, upečatljivi geometrijski print, sve dolazi u obzir. Moderan dizajn interijera uz retro uzorak tapete odlična je kombinacija koja će vašem prostoru dati jedinstveni izgled.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.