uređenje balkona trikovi i ideje tepihland

Jednostavni trikovi za uređenje balkona

Ako ne odlazite na posao ili primorani trenutnom situacijom radite od doma, pravo je vrijeme da svoj balkon pretvorite u oazu na otvorenom i svaki dan uživate u njemu.

Balkoni su nerijetko zanemareni prostori u našim domovina. Najčešće ih koristimo kao skladište i odlažemo višak stvari na njima. Budući da trenutno najviše našeg vremena provodimo doma donosimo vam nekoliko ideja kako da svoj balkon pretvorite u mjesto na kojem ćete voljeti boraviti, odmarati se, družiti i uživati sa svojim najmilijima. Nakon što odaberete namještaj, stolice, naslonjače te stol koji vam najviše odgovara, potrebno je balkon urediti kako bi atmosfera bila što ugodnija.Sada je savršeno vrijeme da uredite svoj mali kutak za odmor i uživanje na suncu.

Stvori toplu atmosferu
Kako biste što više mogli boraviti na balkonu, stolice i naslonjače obložite jastucima te se opskrbite dekama. Kako bi atmosfera bila toplija i ugodnija, pod obložite tepihom u nekoj nježnoj, neutralnoj nijansi. Ako ipak želite više prirodniji ugođaj na balkon možete postaviti umjetnu travu, pa će vaš balkon više podsjećati na dvorište.

Osim tepiha i umjetne trave, ugodan i topao ugođaj doprinijet će lampice koje možete pričvrstiti za ogradu, na zid ili prozorsku dasku. To će biti sjajan detalj koji će podići cijeli prostor.

Zavjese su ‘must have’
Sakrijte svoj balkon ili terasu od sunca, ali i znatiželjnih pogleda iz susjedstva uz lepršavu zavjesu. Iako je na otvorenom, svi želimo na svom balkonu ili na terasi imati mir i potrebnu dozu intime i privatnosti. Zavjese su idealno rješenje za stvaranje lounge atmosfere.

Cvijeće i zelenilo
Volite li zelenilo, to ne znači da ga se morate odreći jer imate mali balkon. Rješenje su žardinjere okrenute prema vanjskoj strani ograde, vertikalni vrtovi uz zid ili pak viseće tegle pričvršćene o strop.

 

Prilikom odlaska u dućan nabavite zemlju i sjemenje za neke nove proljetnice i ljetnice i posadite barem dvije tegle. Balkon će vam vrlo brzo procvasti i poželjet ćete biti na njemu cijeli dan. S obzirom na to da su temperature ipak malo više, novo zelenilo na balkonu može biti i sobno bilje koje će tamo ostati cijelo ljeto.

Ako preuređujete svoj balkon, terasu ili dvorište ponudu tepiha pogledajte OVDJE, zavjesa OVDJE te umjetne trave OVDJE.