Forbo pod laminati pvc pod lvt pod

Jesu li Flotex podovi podovi budućnosti?

Kad upoznate sve prednosti Flotex poda bit će vam jasno zašto vjerujemo kako su upravo ovakve izrade podnih obloga ono što nas čeka u budućnosti. Osim što podržavaju održivo i ekološki prihvatljivo stanovanje, Flotex podovi donose najbolje od oba svijeta. Iznimnu izdržljivost najlonskih vlakana i savršenu udobnost tepiha.

Flotex je dostupan u formatima tekstilnih ploča, dasaka i rola. Velika prednost za upotrebu Flotexa su ekstremne performanse ove podne obloge, s izrazito dugim vijekom trajanja koji za šest puta premašuje vrijeme trajanja uobičajenog tekstila.

Izrada

Flotex je izrađen od čvrstog vinila, ojačane baze s gusto naboranom površinom. Izuzetno je stabilan i izgleda poput tekstilne podne obloge. Kao i sve elastične podne obloge vrlo je funkcionalan, izdržljiv i lak za čišćenje.

Trajnost

Jedna od najvećih prednosti Flotexa svakako je žilavost ovakve podne obloge. Njegova izdržljivost dolazi kao rezultat 80 milijuna najlonskih vlakana po kvadratu.  Ono što posebno zadivljuje je to što, uz veliku otpornost, Flotex krasi udobnost i mekoća tepiha, zahvaljujući nepropusnim jastučastim podlogama.

Higijenski

Osim što doprinose apsorpciji zvuka i udobnosti, najlonska vlakna hvataju alergene i finu prašinu iz zraka, a vrlo lako se čiste. Zbog načina na koji je izrađen Flotex je zaštićen od plijesni i mirisa, a istodobno zadržava svoj izgled, jer se pod vraća u prvotno stanje nakon svakog čišćenja.

Održavanje

Jednostavno svakodnevno usisavanje uklanja svu prljavštinu i prašinu s guste najlonske površine. Međutim, nakon jakog zaprljanja mogu se koristiti i parno čišćenje ili dublje mehaničko čišćenje, za što će vam biti dovoljna uobičajena sredstva za čišćenje. 

Izgled

Flotex podne obloge nastaju u suradnji sa svjetski poznatim dizajnerima koji stvaraju novi, jedinstveni dizajn podova. Najmodernija tehnologija digitalnog tiska daje novi život svim atraktivnim uzorcima Flotex podova. Kombinirajući kreativnost vlastitih dizajnera sa stručnošću poznatih dizajnera iz cijelog svijeta, Flotex podovi dolaze u širokom spektru živopisnih boja i dizajna. Možete ih postaviti u raznim okruženjima i izgledat će vrlo zanimljivo i moderno.

Za održivo stanovanje

Flotex podovi su također, kao i ostale Forbo podne obloge rađeni od recikliranog materijala i ekološki prihvatljivi. Reciklirani sadržaj u Flotexu iznosi do 67% sadržaja. Sve matrice za bojanje i boje koje se koriste za izradu Flotex dizajna temelje se na vodi. Ne koriste se nikakvi dodatni kemijski procesi osim obrade parom na visokoj temperaturi. Flotex se može lako očistiti vodom i običnim deterdžentom. Za većinu mrlja dovoljan je obični sapun za čišćenje, dok ostala kućna sredstva lako uklanjaju jače mrlje. Nakon upotrebe Flotex se može reciklirati natrag u proizvodni proces.