Savjeti i informacije

KORISNO

Kako izabrati savršen tepih za vaš dom?

Article image

Među velikom ponudom teško je odabrati savršen tepih za vaš dom. Neki faktori o kojima ovisi odabir tepiha su stil uređenja, materijal, veličina te mjesto gdje će biti postavljen. Prije nego se uputite u našu poslovnicu po novi tepih svakako se zapitajte ovih par pitanja kako bi si olakšali potragu i izabrali najbolje za sebe.

Za koju prostoriju kupujete tepih?

Ako u vašem domu prevladava rustikalno uređenje najbolje će odgovarati tepih od prirodnih materijala poput vune i smirenijih boja. Klasično uređene prostorije podržavaju klasične tepihe i tu ne možete pogriješiti pri odabiru. Neki od naših prijedloga su tepih Mehari za klasičare, Waikiki za malo odvažnije te Prizma za one koji žele unijeti malo boje u svoj dom. Imajte na umu da postoje i stilovi koji ne podržavaju tepihe poput industrijskih stilova. Ako se vodite minimalizmu svakako birajte tepihe manjih dimenzija i skladnijih uzoraka koji neće privlačiti puno pažnje.

                                  tepih

Koliko dugo želite da tepih potraje? 

Razmislite tko će sve hodati po tepihu jer svaka soba zaslužuje svoju vrstu tepiha. Prostorije poput dnevnog boravka i hodnika su najviše prohodne u domu pa preporučujemo da svakako obratite pozornost na trajnost tepiha. Moguće da su neke druge prostorije prohodnije jer više vremena provodite u njima. Sve ovisi o vama, gdje i kako provodite dan.

Održavanje tepiha?

Nažalost tepih još uvijek ne možete baciti u perilicu rublja i na taj ga način oprati. Najjednostavnije je odnijeti ga na profesionalno čišćenje jednom godišnje. Ako to nije opcija koju želite svakako uzmite neki koji će se  lako održati. Opet se sve svodi na to koja mu je namjena. Za kuhinje i dnevne boravke birajte tepihe koji se lako i brzo mogu očistiti ako nastane neka mrlja.

                                 

Za koga kupujete tepih? 

Ako imate djecu ili kućne ljubimce preporučujemo tepih koji se lako održava i nikako bijeli ili svjetlijih nijansa jer fleke će uvijek biti vidljive. Djecu će svakako zabaviti šaren tepih s uzorcima koji će probuditi njihovu maštu poput tepiha Torino Kids.

Cijena?

Iako bi cijena trebala biti najmanji faktor pri odabiru, u većini slučajeva presudi. S obzirom na to da tepih kupujete na duže staze svakako uložite  u njega.

Ponudu tepiha pogledajte OVDJE

 

 

 

Europska unija HAMAG BICRO ESIF Financijski instrumenti
Saznaj više
x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg koristničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na slažem se prihvaćate naša pravila privatnosti

Slažem se Ne Slažem se