kako pripremiti terasu

Kako pripremiti terasu za ljetna druženja

Ima li što bolje od sjedenja vani u toploj ljetnoj večeri uz hladno piće s prijateljima? Terasa je savršeno mjesto za trenutke opuštanja, a sad je pravo vrijeme da ju pripremite za uživanje. Udobne fotelje, stolice, vanjski stol za hranu i piće su obavezni ako želite pružiti svojim gostima dobru zabavu.  Uz poneki detalj i dekoracije vaša terasa će postati središte okupljanja i zabavnih druženja.

Zabava na otvorenom

Ako vam veličina dvorišta to dozvoljava, učinite svoj vrt skrovitim utočištem za izležavanje na suncu dodavanjem ležaljki. Osim što su udobne, mogu poslužiti i kao mjesto za sunčanje i druženje za topla poslijepodneva. Postavite bazen na napuhavanje u kojem će se mlađi moći osvježiti i zabaviti dok vi na terasi ispijate omiljeno piće ili uživate u knjizi. Za područje oko bazena iskoristite podlogu od umjetne trave. Ona će vam dobro poslužiti i kao podloga ispod ljuljački, klackalica i svih drugih vanjskih elemenata za zabavu. Ako imate manji balkon, iskoristite ga maksimalno. Postavite što više sjedećih elemenata, jastuka za sjedenje, sjedećih vreća ili stolaca.

zabava na otvorenom

Šarena zabavna paleta boja

Ljeti sve vrvi od boja i šarenih uzoraka. Baš kao što volimo šareniju odjeću i izraženije boje na sebi tako volimo i vedro okruženje. Dodajte svojoj terasi cvjetne jastuke, šareni tepih i zabavne dekoracije koje će se istaknuti (Tepih Rise). Birajte dekorativne detalje u bojama poput ružičaste, crvene, narančaste i žute. Dodatne boje možete unijeti i uz cvijeće i biljke koje su ljeti posebno poželjene dekoracije. Ukrasite balkon drvom limuna, masline ili lavandom u teglicama za mediteranski ugođaj.

paleta boja

Detalji koji stvaraju ugođaj

Neizostavan detalj modernih terasa i balkona zasigurno su lampice i fenjeri. Ništa ne stvara bolji ugođaj od prigušenog svijetla i lampica u mraku. Odaberite velike dekorativne fenjere i postavite ih na pod oko stola, za uživanje u dugim noćnim razgovorima. Osim lampica, dekorativni tepih može pružiti ugođaj doma i opuštenu atmosferu. Postavite tepih vintage izgleda za boho stil uređenja (Tepih Opera). Dodajte velike zelene biljke i mirisne svijeće za potpuni ugođaj.

detalji

Privatnost

U trenucima opuštanja s prijateljima vjerojatno ne želite susjede ili prolaznike kao publiku. Uz nekoliko trikova možete se barem malo zaštiti od znatiželjnih pogleda. Lijepi izgled i opuštenu atmosferu na vašoj terasi možete postići postavljanjem zavjesa. Ako se pitate što će vam zavjese na balkonu, razmislite o privatnosti i sjeni koju vam zavjese mogu pružiti. Koliko god volimo sunce, nekad je ljeti vrlo teško boraviti vani ako ti ono direktno udara u kožu. Zavjese će pružati potrebnu zaštitu i hlad, a mogu vas štititi i od dosadnih insekata. Što se tiče odabira materijala birajte one neprozirne za potpunu privatnost.

privatnost

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: