kako sacuvati toplinu

Kako sačuvati toplinu u svom domu

U današnje vrijeme, očuvanje topline u domu postaje ključni faktor ne samo za smanjenje računa već i za očuvanje energije. Uz nekoliko jednostavnih savjeta i trikova, možete stvoriti udoban prostor bez nepotrebnog gubitka topline. Od mekanih tepiha koji pozivaju na dodir do elegantnih zavjesa koje  igraju ključnu ulogu u zadržavanju toplinskog ugođaja. Donosimo savjete i prijedloge kako pametno koristiti tepihe, zavjese i druge tkanine kako biste stvorili topli i ugodni dom, ne samo tijekom hladnih mjeseci, već tijekom cijele godine.

Postavite tepihe

Kao što zimi dodajemo dodatne slojeve odjeće da bismo se ugrijali, tako nije loše dodati dodatne slojeve svom domu kako bismo ga zagrijali i sačuvali toplinu. Tepih će vam pomoći da duže zadržite toplinu u prostoriji bez obzira na vrstu poda koji imate. Osim odličnih izolacijskih svojstava, tepih će vam pružati mekoću i ugodu tijekom hladnih mjeseci (Ray). Birajte tepihe od debljih materijala koji odlično čuvaju toplinu, poput vune (Coastal). Hladne hodnike do kojih grijanje uopće ne dolazi ugrijte uz pomoć tepih staze. Ne zaboravite ni na kupaonice i hladne pločice koje su zimi još hladnije. Uz kadu i ispod umivaonika postavite tepih koji će vas grijati.

postavite tepihe

Tapisoni

Svojim mekanim teksturama i debelim slojevima, tapisoni nisu samo estetski dodatak prostoru, već i učinkovit način zadržavanja topline. Osim što pružaju udobnost pod nogama, tapisoni često služe kao izolacijski sloj koji zadržava toplinu prostorije, čineći je ugodnom i u hladnijim danima. Njihova praktičnost ide ruku pod ruku s estetikom, tako da danas možete birati između raznih boja i izgleda i dobiti najbolje od oba svijeta.

tapisoni

Deblje zavjese

Prozori imaju veliku ulogu u temperaturi unutar prostorije. Kroz prozore toplina može lako izaći, stoga je važno da ih utoplite debljim zavjesama. Osim što čuvaju toplinu, zavjese su izvrsna zvučna izolacija za sve one koji žive u prometnim ulicama. Iskoristite svaku mogućnost da ugrijete prostor sunčevim zraka.  Ako se pojavi sunce, rastvorite zastore na prozorima i pustite toplinu unutra. Sunce će zagrijati stakla i prozore što će pogodovati i povišenju temperature u stanu.

deblje zavjese

Pokrivači

Pokrivači i deke su također jednostavan način da se brzo i učinkovite zagrijete. Rasporedite ih po sjedećem namještaju, prebacite preko sofe i dodajte ekstra sloj u spavaću sobu. Odaberite mekane tkanine u koje ćete se moći ušuškati u hladnim večerima. Razmislite o tome kako se održavaju i peru pa birajte one koje možete lako oprati u perilici rublja. Pokrivači nisu samo funkcionali detalj već i dekorativni i mogu doprinijeti cjelokupnom izgledu prostora.

pokrivači

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: