Kako urediti sobu za školarca

Kad dođe vrijeme za školu dječja soba doživljava pravu malu transformaciju. Vrijeme je da se igračke pokupe, a boravak u dječjoj sobi dobije novu dimenziju. Čitanje, pisanje, zbrajanje i oduzimanje puno je zabavnije u prostoru prilagođenom školskim danima.

Kad dječja soba krene u školu
Vaš mališan odrasta i njegova dječja soba raste s njim. Evo nekoliko prijedloga kako jednostavno i brzo sobu za igru i zabavu prilagoditi u prostor za učenje.

Radni prostor – Odredite ugodan i svijetao kutak sobe u koji ćete postaviti radni stol. Važno je da je radni prostor uredan i pregledan. Ako vam veličina sobe to dozvoljava, postavite u blizini radnog stola police i druge elemente za pohranu školskog pribora, knjiga i ostalih potrepština.

Prostor za igru – Ne zaboravite da je dječja soba uvijek i prostor za odmor i zabavu, stoga dio prostorije namijenite igri i omiljenim aktivnostima vašeg školarca.

Tepih kao granica
Uz pomoć tepiha vizualno odvojite radni dio sobe i prostor za igru. U dijelu sobe koji je namijenjen za učenje postavite tepih neutralnih boja i jednostavnih linija. Prostor za igru lako možete učiniti još zabavnijim odabirom tepiha šarenih uzoraka i veselih tonova.

Tepih kao vizualno povećanje
Mali prostor koji djeluje skučeno baš i nije poticajno okruženje za učenje. Odaberite veliki tepih uz koji će soba djelovati veće, a time i ugodnije za duži boravak. Kod odabira tepiha za manje prostore savjetujemo one sitnijih motiva i detalja. Tepisi velikih odvažnih uzoraka najbolje će izgledati u većim prostorima.

Tepih kao izolacija
Nije rijetkost da dječja igra završi na podu sobe. Tepih u dječjoj sobi je uvijek dobra izolacija od buke i hladnoće. Za uređenje dječjih soba savjetujemo mekanije tepihe i lako održive materijale.

Tepih kao inspiracija
Kad su djeca u pitanju sve može biti poticaj za igru i kreativnost. Odabirom tepiha potaknite njihovu maštu i stvorite vedru atmosferu. Uz njihovu pomoć izaberite motive koji ih vesele i opuštaju. Za neke je to tepih u jednoj upečatljivoj boji, za neke možda šareni tepih prepun detalja. U svakom slučaju, iskoristite tepih i za dekoraciju i za inspiraciju.

Kutak za školski trenutak
Ponekad zbog nedostatka kvadrata jednostavno nije moguće u dječju sobu ugurati sve što je jednom školarcu potrebno. U tom slučaju, uvijek možete dio stana, dnevnog boravka ili međuprostor prenamijeniti u dio za učenje. Podijelite prostoriju u više funkcionalnih cjelina bez građevinskih radova. Zanimljiva tapeta lako će vizualno odvojiti zonu za učenje od ostatka prostorije. Umjesto jednog velikog tepiha, u dnevni boravak postavite dva manja. Oni će vizualno odvojiti dvije zone unutar jedne prostorije.

Izbor tepiha pogledajte OVDJE

Ne propusti priliku!

Nemoj da ti promakne dobra akcija pred nosom.
Pretplati se na naš newsletter i saznaj prvi sve o super akcijama!

Friško napisano