lepršava dekoracija i elegancija zavjese tepisi

Lepršava elegancija i dekoracija

Zavjese, ponekad podcjenjivani akcent u interijeru, značajno utječu na način na koji prostor diše. Ne odaberu li se pažljivo, mogu ozbiljno narušiti estetski sklad cijelog prostora. Iako većina ljudi pazi na odabir zavjesa, neki ih ne vole, ili smatraju da zagušuju prostor. No, to nije tako; svaka zavjesa može se prilagoditi vama i prostoru koji uređujete. I to uz nekolicinu jednostavnih savjeta.

Zavjese ili sjenila?

Ako smatrate da vam zavjese zagušuju prostoriju, odabir zavjesa iste boje zida najbolje je rješenje jer tako postaju skoro posve neprimjetne.

Imate li puno prozora na jednom zidu, najbolje ih je „ukrasiti“ lepršavim zavjesama dugim do poda. Na ovaj način, prostor će dobiti na prozračnosti kad se zanjišu na laganom ljetnom povjetarcu.

Sjenila su praktično rješenje kada je prostor oko prozora nedostupan. Slično tome, mogu se koristiti i na francuskim vratima i manjim prozorima koji sa strane ne ostavljaju dovoljno prostora za karniše ili draperije.

Dodatak boje

Imate li prilično neutralnu sobu, dodatkom zavjese žarke boje, unijet ćete joj život. Žarko zelene zavjese zračit će elegancijom, žute toplinom i veseljem, dok će ružičaste unijeti mladolikost i svježinu. Ako vam se prostor čini monotonim, i želite zavjesama unijeti dinamiku u prostor, birajte zavjese s uzorkom, ili kombinirajte dvije vrste zavjesa – jedna može biti jednobojna i prozirnija, a nadzavjesa od tamnijeg ili materijala s uzorkom.

U svakom slučaju, treba voditi brigu o dotoku prirodnog svjetla u prostoriju. Ako ga je malo, treba birati svjetlije boje i materijale koji propuštaju svjetlost, odnosno one prozirnije. Također, vrijedi i suprotno – u jako osvijetljenom prostoru birajte gušće zavjese tamnijih boja.

Našu ponudu zavjesa pogledajte OVDJE.