Ljetni trendovi koje ne želite propustiti

Botanički print

U ljetnim mjesecima još više puštamo prirodu u svoje domove. Sobnim biljkama raste popularnost iz dana u dan, a unutarnji prostori koji odišu prirodom svakako su trend koji će se nastaviti.  Žive biljke su super, a ako još niste spremni za brigu, svoj prostor možete “ozeleniti” botaničkim uzorcima.  Odaberite cvjetni print ili tropske uzorke na tepisima ili zavjesama, kombinirajte neutralne svijetle nijanse sa zelenom i uživajte u ljepotama prirode unutar svog doma.

Prilagodljivo

S obzirom na to kako je većini izgledala prošla, a i dobar dio ove godine nije ni čudo da trendovi uređenja interijera vode prema multifunkcionalnosti prostora.  Rad u blagovaonici, vježbanje u dnevnom boravku, dječje igračke na svakom koraku, novi način života zahtijeva brojne prilagodbe. U uređenju prostora to je skrenulo pažnju na funkcionalnost materijala, kao i izdržljivost. Neutralne i umirujuće nijanse, kao i prilagodljive boje poput sive, pokazale su se kao trend kojem je teško odoljeti.

Morska opuštenost

S dolaskom ljeta, dolazi i omiljeni ljetni trend dizajna interijera, onaj morski. Polako pretvaramo dom u obalu koja asocira na morska opuštanja i druženje na plaži. Sve nijanse plave i tirkizne su dobrodošle, kao i prugasti morski detalji. Poneki žuti akcent na dekoracijama, poput jastuka ili uzorka na zavjesama, također će pridonijeti stvaranju ljetnog ugođaja. Za prozračnost i lakoću ljetnog dana birajte lagane, lepršave zavjese, a osjećaj pijeska pod nogama postignite tepisima ili tapisonima u toj boji. Znamo da nije isto, ali i mala sličnost s plažom u ljeti znači puno.

Maksimalno

Suprotno mega popularnom minimalizmu, maksimalizam donosi miješanje i usklađivanje raznih boja, uzoraka i printa, a  velike i odvažne zidne dekoracije ponovo su poželjne. Ono što volimo, volimo na najjače, pa prema tome oslobodite ljubav i kreativnost u svom domu. Odaberite jedan uzorak i slobodno ga provucite u više prostorija, kombinirajte odvažne nijanse boja s raznim uzorcima na zavjesama, tepisima i ostalim dekoracijama.

Zemljani tonovi

Prema dizajnerima interijera u ovoj ljetnoj sezoni dominiraju palete zemljanih boja koje su bogate prigušenom smeđom bojom, bojom kadulje, nježnim ružičastim tonovima i sivom bojom. Poželjne su nježne romantične nijanse inspirirane prirodom.

Zrak i svjetlost

Jedan od najvećih ljetnih trendova također je vezan uz činjenicu da više vremena provodimo doma nego vani. Boravak na prirodnom svjetlu navodno povećava serotonin u krvi pa otvorite svoj dom za što više zraka i svjetlosti koja dolazi izvana. Velike, ugodne terase i dom pun sunčeve svjetlosti važniji su nego ikad prije. Birajte prozračne materijale koji dišu, opremite svoje balkone i terase i uživajte u svom domu kao i kad ste vani na zraku.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.