ljetno šarenilo u domu blog

Ljetno šarenilo u domu

U ljetnim mjesecima, kada temperature rastu i sunce obasjava dom svjetlošću, prilagodite dekoraciju prostora kako bi se stvorila svježa, lagana i ugodna atmosfera. Zamijenite teške i tamne tkanine i dekoracije s lakšim komadima i stvorite ambijent koji odražava lakoću ljeta. Birajte svijetle i osvježavajuće boje poput bijele, svijetlo plave, zelene ili žute. Ove boje reflektiraju svjetlost i stvaraju osjećaj prozračnosti i prostranosti.

Zelenilo

Prigrlite ljeto uz bujno zelenilo u svom domu. Bilo da se radi o lončanicama, visećim košarama ili živopisnim cvjetnim aranžmanima, ništa ne unosi svježinu kao žive biljke. Uz biljke, možete koristiti i biljne uzorke na različitim tekstilima poput jastučića, tapeta, tepiha, zavjesa ili deka. Ovi uzorci mogu donijeti osjećaj prirode u prostor i stvoriti ugodnu atmosferu.

zelenilo

Šarenilo

Unošenje šarenih boja u dom može značajno transformirati prostor. Možete se odlučiti za pastelne nijanse za nježan i umirujući ugođaj, jake i živahne boje za energičnu atmosferu ili kombinaciju neutralnih boja s jednom ili dvije akcentne boje za suptilan dodir boje. Birajte nijanse nadahnute prirodom, kao što su topli zemljani tonovi, kako biste istaknuli povezanost s prirodom. Svijetle, vesele boje poput ružičaste, zelene, narančaste, žute i zelene donose onu sretnu ljetnu „vibru” pa ih uklopite u ljetno uređenje.

šarenilo u domu

Dodajte teksture

Uz šarene boje, dodavanje tekstura može dodatno obogatiti prostor i stvoriti interesantan vizualni dojam. Razmislite o dodavanju tepiha, jastuka, zavjesa ili deka s različitim uzorcima i teksturama kako biste stvorili slojevit i dinamičan prostor.

teksture u domu

Morski motivi

Unesite osjećaj plaže u svoj dom uz obalni i nautički dekor. Razmislite o umirujućem morskom plavetnilu i živim oceanskim bojama. Upotrijebite prirodne tkanine i materijale od jute za autentični obalni šarm i dodajte detalje poput školjki kako biste unijeli djelić obale u svoj prostor. Meke, prozračne tkanine propuštaju ljetni povjetarac stvarajući opuštenu i osvježavajuću atmosferu.

morski motivi za ljeto

Mješavina uzoraka

Kombiniranje različitih uzoraka poput prugica, cvjetnih motiva, geometrijskih oblika ili vintage uzoraka može dodati dinamičnost i zanimljivost prostoru. Budite kreativni i igrajte se s uzorcima kako biste stvorili šarenu i živopisnu atmosferu. Važno je da uzorci koji se kombiniraju imaju neki element koji ih povezuje, kao što su boje, stil ili tematika. Uzorci koji su previše različiti mogu izgledati neusklađeno i konfuzno.

mješavina uzoraka

Unesite osobnost

Odaberite tepih za svoj dom koji odiše osobnošću! Postavljanje tepiha živih boja, razigranih uzoraka ili upečatljivih printova može udahnuti život svakoj prostoriji. Odaberite ručno tkani tepih za klasičnu eleganciju, okrugli tepih velikog cvjetnog printa za otkačen izgled ili jedinstveni apstraktni tepih kao središnju točku uređenja. Neka vaši podovi postanu platno kreativnosti, dodajući karakter i šarm vašem ljetnom uređenju doma.

osobnost u domu

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: