Ljubav je u zraku i u domu: Kako dekorirati s crvenom

Crvena je izrazito intenzivna boja i izaziva jake emocije. Stimulira tijelo i duh, podiže razinu energije i potiče strast i uzbuđenje. Crvena boja može izazvati snažne fizičke i emocionalne reakcije, stoga ju treba pravilno dozirati. Uz dobru protutežu, u kombinacijama koje ju prizemljuju, ova moćna boja postaje zvijezda interijera. Donosimo nekoliko prijedloga koji će vas inspirirati u uređenju s vladaricom svake palete, crvenom.

Dominacija prostorom

Kad dekorirate crvenom bojom imajte na umu da  ona ne podržava minimalizam i suptilnost. Dizajn sobe u kojoj je istaknuta crvena vizualno uvijek ima razinu dramatičnosti. Detalji u zlatnoj, sjajni predmeti i odvažni uzorci dobro će nadopuniti dramu u nijansama crvene za koju ste se odlučili. Zavjesa modela Aura s efektnim detaljem u zlatnoj boji dodatno će istaknuti svu raskoš vašeg crvenog namještaja ili tepiha.

Detalji čine razliku

Crvena je idealna boja kad želite unijeti živahnost i podići energiju u prostoru. Detalji u istoj boji povezat će vašu paletu u cjelinu. Počnite s većim komadima poput orijentalnog tepiha Beluchi i dodajte prostoru dekorativne predmete poput jastuka ili svijećnjaka u crvenoj boji.

Ako je tepih u crvenoj boji za vas ipak previše odvažan potez, nešto manje dramatičan učinak postići ćete zavjesom u zagasito crvenoj nijansi poput modela Dekor Aristocrat. Ovakav model odaberite za dekor zavjesu, a najljepše će se istaknuti u kombinaciji s prozračnom zavjesom sitnog uzorka poput modela Mandala i jednostavnim, bijelim modelom zavjese. Crvene zavjese u prostoru naglasite tamnijim dekorativnim predmetima kako biste dodali težinu prostoru ili detaljima u svjetlijim tonovima kako biste otvorili prostor.

Dobitna kombinacija

Balans u prostoru postići ćete kombiniranjem boja koje se međusobno nadopunjuju. Nježne i suptilne bež nijanse bit će savršena ravnoteža strastvenim i izražajnim crvenim nijansama.

U prostoru s crvenim detaljima, tepih bež boje „patina“ uzorka u brončanoj nijansi istaknut će raskošnost crvene i stilski povezati cjelinu.

Sve nijanse crvene

Kad dekorirate crvenom bojom, izbjegavajte korištenje iste nijanse crvene u svim elementima. Korištenje samo iste nijanse bilo koje boje u jednom prostoru učinit će da se boje stope i djeluju vrlo stimulativno što umara oči svakog tko boravi u toj prostoriji. Uskladite razne nijanse crvene, one zagasitije i duboke koristite na većim komadima poput namještaja, dok će izražene, vibrantne nijanse odgovarati sitnijim detaljima.

Pogodite dozu

Zbog svoje punoće i nametljivosti crvena je nešto zahtjevnija boja za dekoriranje. Ključ uspješnosti je u doziranju i kombiniranju s drugim tonovima. Tepih predivnih zemljanih tonova Zheva pomoći će uzemljiti svaku crvenu boju u prostoriji, a također će pružiti komplementaran kontrast.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.