tepihland dom makeover proljeće boje cvijeće

Makeover doma u bojama proljeća

Nakon zaista puno vremena provedenog u zatvorenim prostorima, vjerojatno vam je pomalo dosadio vaš unutarnji dekor. S dolaskom proljeća vrijeme je da napokon osvježite svoje domove i u njih unesete živahnost i vedrinu.

Od čega krenuti i kako sačuvati kućni budžet, a ipak napraviti promjenu? Donosimo savjete i preporuke uz pomoć kojih će vaš dom ovog proljeća procvjetati. 

Dodaj malo pastelne

U proljetnom makeoveru doma ključnu ulogu imat će promjena boja u prostoru. Za razliku od hladnih i zagasitih zimskih tonova, proljeće dolazi u svijetlim, živahnim i raznobojnim nijansama.

Žarko ružičasta vrišti proljeće, baš kao i sunčano žuta, pastelno plava i zelena. Uglavnom sve boje u pastelnim tonovima dobro se uklapaju u proljetno uređenje doma.  To ne znači da morate sobu u potpunosti prekriti od poda do stropa u ovim nijansama. Umjesto toga, razmislite o dodavanju malih doza pastelne, tu i tamo, na ukrasne jastuke, zavjese i dekorativne predmete.

Pozdrav Suncu

Sad kad ste napokon dočekali sunčanije dane, pustite zrake sunca u svoj dom. To znači teški, debeli zastori dolje, vrijeme je za lagane prozirne tkanine i osunčana jutra u vašem domu. Ne možete pogriješiti sa zavjesama u bijeloj boji kao ni s neutralnim, svijetlim nijansama bež i žute. U proljetnom makeoveru slobodno se poigrajte i sa zavjesama u nekoj šarenoj varijanti. Ovo posebno dobro funkcionira u sobama koje su pretežno bijele i neutralne. Uz šarenu zavjesu dodajte ukrasne detalje u jednoj od boja na zavjesi i zaokružite vašu stilsku priču.

Svjetliji tepisi

Živahni tepih jarkih boja zasigurno neće proći nezapaženo. Odaberite tepih u vedrim bojama poput narančaste, žute ili ružičaste i postavite ga u neutralno, jednobojno predsoblje ili dnevni boravak. Iznenadit ćete se koliko mami poglede. Osim žarkih boja i vedrih uzoraka u proljetni makeover dobro će se uklopiti tepisi svijetlih boja koji unose eleganciju i jednostavnost u prostor. Neutralni tepisi ostavljaju vam puno prostora za igru bojama u ostatku uređenja.

Cvijeće u centru pažnje

Proljetno cvijeće simbol je novog početka, topline i nade nakon oštre, sumorne zime. U nježnim i bogatim bojama donosi optimizam, izaziva pozitivne emocije i dodaje svjež izgled svakom prostoru. Osim živog cvijeća i bilja, postoji više načina da unesete vedrinu cvijeća u svoj dom. Cvjetni uzorak izgledat će neodoljivo na zavjesama, tepisima i svim drugim tkaninama u vašem domu. Za pravi wow efekt odaberite tapetu s izraženim cvjetnim printom i postavite ju na zidu spavaće sobe, u hodnik ili dnevni boravak. Što god odaberete, s cvijećem u proljeće ne možete pogriješiti.