tepihland tepisi trendovi 2021

Top trendovi tepiha za 2021.

Ako uskoro planirate kupnju tepiha, a ne možete se odlučiti za stil i boju možda vam nadolazeći trendovi mogu poslužiti kao dobra inspiracija.

 1. Odvažne boje i uzorci
  Od tapeta do podova, hrabri geometrijski uzorci trenutno su vrlo popularni i tako će ostati i u nadolazećoj godini. Za trendi dnevnu sobu izaberite neutralni tepih s velikim geometrijskim uzorkom ili tepih u omiljenoj boji vrlo popularnog blok uzorka i nećete pogriješiti.
 2. Maksimalizam
  Izražavanje vlastite osobnosti je jedno od glavnih načela dizajna životnog prostora u nadolazećoj 2021. Naizgled nespojive kombinacije boja i sukobljeni uzorci definiraju modernu ideju maksimalizma. Slobodno prekršite poneka pravila jer vaš životni prostor trebao bi biti odraz vaše kreativne mašte.
 3. Vintage efekt
  Pomalo iznenađujuće, jako trendi može izgledati tepih koji kao da je namjerno lišen svoje izražajne boje, uzorka i gustoće. U ovom slučaju ne govorimo o bilo kojem vintage stilu već o tepihu na kojem se stari učinak postiže posebnim bojanjem, a vlakna se uklanjaju industrijskim putem.
 4. Slaganje tepiha na tepih
  Budući da su tepisi tako udobni, zašto ne biste imali dva odjednom?
  Slojevito slaganje tepiha postalo je vrhunac modernog dekora, a podiže vaš životni prostor na drugu razinu. Ne možete se odlučiti za uzorak ili teksturu? Imate super tepih koji je samo malo premalen za vašu novu dnevnu sobu? Slojevito slaganje tepiha unijet će živost i teksturu u svaku prostoriju.
 5. Tepih tamo gdje ga ne očekujemo
  Kuhinja se može činiti neobičnim mjestom za tepih, ali to može biti prekrasan način za dodavanje boje i uzorka tamo gdje ih inače možda nema. Birajte materijale koje ćete lako održavati i dodajte malo ugode svojim stopalima gdje god to u svom domu poželite.

Trendovi boja tepiha za 2021.
Kad je riječ o bojama u vašem domu, dizajneri interijera savjetuju da u nadolazećoj godini više pažnje posvetite sljedećim trendovima boja tepiha:

Živopisne boje
Narančaste, ljubičaste, smaragdne i jarkoplave boje na tepisima će se prilično istaknuti u narednoj godini. Ako koristite tepih kao element naglaska uređenja i želite pratiti trendove, razvedrite svoj životni prostor s nekom od navedenih nijansi.

Sve nijanse sive
Sivi tepisi uvijek izgledaju moderno i stvaraju neutralnu pozadinu za gotovo bilo koju drugu boju u uređenju . Bilo da se radi o živopisnim jarkim bojama ili crno-bijelim tonovima, svi će se izvrsno uklopiti u vaš osnovni sivi tepih.

Sivkasto plava
Ova boja križanac je između neutralne plave i svijetle, a odlično se uklapa u sve koncepte dizajna pri odabiru dekora. Dobro se slaže s bež, plavom, bojom cigle, sivom i bojom senfa. Moderni plavi tepih suptilno će unijet dozu stila u boju interijera bez da zatrpava prostor.

Ombre ili višebojna
Izuzetno popularna tehnika bojanja ombre pronašla je mjesto i u uređenju interijera. Čarolija boje koja glatko teče iz tamne u svijetlu u jednobojnoj ili raznobojnoj paleti naprosto privlači poglede. Imajte na umu da ovaj trend ima smisla koristiti samo kao detalj koji će istaknuti komponentu interijera, a ne kao osnovnu bazu.

Ponudu tepiha pogledajte ovdje.