najnoviji trendovi

Najnoviji trendovi u dizajnu interijera

Donosimo najnovije trendove iz svijeta interijera koji će inspirirati uređenje vašeg doma. Od detalja u zlatnoj boji do održivosti materijala, saznajte što je poželjno u domovima u nadolazećim sezonama.

Zlatne nijanse

Trend zlatnog sjaja ne silazi s trona popularnosti, a detalji u zlatnim tonovima ponovo ispunjavaju domove. Od luksuznih tepiha zlatnog uzorka do tepiha s geometrijskim uzorcima u zlatnim tonovima, ovu nijansu zasigurno ćete vidjeti na u moderno uređenim domovima. Osim tepiha i tkanina sa zlatnim detaljima, ovu nijansu možete unijeti na raznim dekorativnim predmetima, kao i na  slavinama i ručkicama elemenata.

zlatne nijanse

Održivi materijali 

Možemo reći da održivost i ekološka prihvatljivost nikad nisu bili važniji, pa ovaj trend nije zaobišao ni svijet interijera. Potrošači općenito sve više razmišljaju o odabiru ekološki prihvatljivih opcija, što u dizajnu interijera znači upotrebu recikliranih materijala, prenamjena starih komada te smanjenje energetske potrošnje. Kad uređujete dom imajte na umu da uz pomno odabrane komade namještaja i minimalno uređenje možete postići veliki učinak, birajte kvalitetne komade koji će lijepo izgledati dugi niz godina i prenamijenite staro u novo kad god je to moguće.

održivi materijali

Dugotrajni materijali

U dizajnu interijera sve je popularnije korištenje vrlo otpornih i dugotrajnih materijala. Postoji toliko mnogo opcija koje oponašaju izgled prirodnih materijala poput vinilnih podova, s kojim osim otpornosti dobivate i lijepi izgled i jednostavnost održavanja. Tepisi koji se lako održavaju i koji su otporni na mrlje također su dio trenda koji ne žrtvuje funkciju u estetske svrhe.

dugotrajni materijali

Tihi luksuz

Veliki logo natpisi i pokazivanje bogatstva padaju u drugi plan, a među bogatima i slavnima vlada trend takozvanog „tihog luksuza“. Potekao iz modnog svijeta, tihi luksuz podrazumijeva eleganciju, raskoš materijala i visoku kvalitetu,ali ovaj put sve ono luksuzno je neprimjetno i pomalo prigušeno.

Ovaj trend preslikao se i na svijet interijera pa su tako sve traženiji visoko kvalitetni komadi, vrlo suptilni i jednostavni u svom izgledu. Ručno rađeni tepisi od bambusove svile, vune i viskoze savršeno se uklapaju u ovaj trend, a prostoru donose sve prednosti nenametljivog luksuza.

tihi luksuz

Prigušene boje

U uređenju interijera sve se više prihvaćaju boje, ali najnoviji trend su one malo prigušene, ne tako žive nijanse. Djeluju pomalo isprano jer miješanjem sa sivom stvaraju prigušenu boju. Prigušene tonove ljubičaste, lila i sive odaberite za velike komade namještaja za topao i moderan izgled.  Uz prigušenu  paletu stvorit ćete sofisticiranost, pogotovo u kontrastu s tamnim tonovima. Kombinirajte bijeli tepih, krem namještaj i zavjese s tamnim zidovima ili tapetom u tamnim nijansama.

prigušene boje

Prozor kao ukras

Novi trendovi u dizajnu interijera najavljuju veću pozornost usmjerenu prema izgledu prozora. Osim funkcionalne uloge, prozori su i dekorativan element u prostoru posebno kad se uzmu u obzir razne mogućnosti sjenila,zavjesa i zastora. Posvetite pažnju odabiru zavjesa, drapiranju, izgledu karniše te vodite računa da prozori ističu stil vaše prostorije. Zavjese od tkanine u zemljanim tonovima kao i panel zavjesa u bež i neutralnim sivim tonovima odabir su s kojim nećete pogriješiti.

prozor kao ukras

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: