najzanimljiviji motivi tapeta

Najzanimljiviji motivi tapeta koji podižu prostor

Kada želite uvesti određeni uzorak ili tematski dizajn u prostor, zidna tapeta je jednostavan način da to učinite. Postoji mnogo različitih stilova, dizajna i uzoraka koji će podići izgled sobe i transformirati prostor. Donosimo neke od popularnih motiva koji će vašem domu dati karakter kakav želite.

Inspirirana prirodom

Botanički trend već je dugo predvodnik u svijetu dizajna interijera. Mijenja se iz godine u godinu, ali samo u određenim nijansama. U romantičnim uređenjima tapeta s botaničkim motiva pružat će sklad i dodati novu dimenziju izgledu prostora. Odaberite jednostavan botanički uzorak u neutralnim hladnim tonovima (Model elle decoration 3-10332-07) ili onaj izraženiji u rozoj boji koji će instantno podići izgled prostorije (Model elle decoration 3-10332-05). Za one koji žele veći doživljaj i moderni izgled savršen odabir je art tapeta s predivnim prikazom iz prirode (Model art 2231 -10).  

inspirirana prirodom

Imitacija

U dizajnu interijera među posljednjim trendovima je odabir materijala koji su pristupačniji i povoljniji, a izgledom imitiraju prirodne materijale. Taj se trend odrazio i na zidne tapete. Tako možete stvoriti rustikalni izgled i atmosferu u domu uz pomoć tapete koja imitira kamen (Focus 2251 -10) ili ciglu (10168 -11). Tapeta koja imitira cigleni zid vam može poslužiti da vizualno odvojite razne zone unutar jednog otvorenog prostora. Osim tapete s motivom klasične crvene cigle možete odabrati motiv sivog ciglenog zida koji će se odlično uklopiti u moderna uređenja (6318 -11). 

imitacija

Moderno

Uz uvijek poželjne klasične motive cvijeća i prugica, u posljednje vrijeme popularnost raste tapetama s apstraktnim motivima. Apstraktni geometrijski motivi i razni prikazi u predivnim bojama koje se prelijevaju idealne su za moderne blagovaonice i dnevne boravke. Art tapeta u bež i zemljanim tonovima transformirat će modernu blagovaonicu (2246-10). Za one koji žele wow faktor u dnevnom boravku idealan odabir je tapeta predimenzioniranog motiva u sivim i bež tonovima (2237-10).

moderno

Bezvremenski damask

Motiv damaska odavno je sinonim za luksuz i sofisticirani stil. Damask ima bogatu povijest kao kulturni i stilski element dizajna, stoga ne čudi da je uvijek rado viđen u uređenju interijera. Uz pomoć tapeta s motivom damaska unijet ćete bezvremensku ljepotu zidovima. Globalno popularan, damask je udomaćen u svakom stilu uređenja, od raskošnog  do elegantnog i modernog.

bezvremenski damask

Geometrijski

Ima nešto u geometrijskim motivima što ih čini univerzalno popularnim i privlačnim. Geometrijski uzorak na tapeti daje prostoru zanimljivost i sklad. Uz tapetu geometrijskog uzorka u izraženoj boji ne treba vam puno da biste ostavili snažan dojam u prostoru (10119 – 07). Ona će vašem dizajnu dodati dimenziju, bez da ga opterećuje.

geometrijski

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: