Neutralne boje tepiha i tapisona za ugodan i umirujući dom

Ako ste jedni od onih  koji vole igrati na sigurno, ili niste spremni na odvažne izričaje u uređenju svog doma, sigurno već dobro poznajte prednosti neutralnih tonova. Ove boje uključuju bež, krem, bjelokost, bijelu, sivu, smeđu i prirodno drvo. Mogu biti svijetle, srednje ili tamne, ili kontrastna kombinacija tamnog i svijetlog. Najbolji opis neutralnog je „prirodno“, jer se ove boje često pojavljuju u prirodi.

Neutralne boje tepiha dobro funkcioniraju i s toplim i s hladnim paletama. Donosimo nekoliko ideja kako uz pomoć neutralnih tepiha i tapisona stvoriti miran i ugodan prostor.

“Stres free” zona

Budući da neutralni tonovi minimiziraju distrakcije i stvaraju mirnu, ugodnu i opuštenu atmosferu, tepisi u neutralnim bojama idealan su odabir za dnevne i spavaće sobe.  Tepih Djobie „vintage“ stila u krem – sivim nijansama postavite u prostor u kojem želite odmoriti misli. Mekoća tkanine i gustoća tkanja pružaju dodatnu ugodu.

Ultra moderno

Tepih u neutralnoj boji prošaran jednostavnim crnim uzorkom idealan je odabir za „boho“ dnevne boravke. Dobro se uklapa u tamnije palete boja i zidove tamnijih nijansi, ali i potpuno neutralne prostore.

Lakoća življenja

Izrazito svijetle nijanse otvaraju prostor i čine ga vizualno većim. U minimalistički uređenim domovima dobro će se istaknuti svijetli tepih s neutralnim uzorkom sjajnih vlakana poput Tepiha Flux. Bijeli tonovi naglasit će prirodne materijale u prostoru, poput drva i kamena.

Praktično i održivo

Tapison u neutralnim tonovima sive ili bež postavite u prostore poput ulaznih vrata ili hodnika.  Osim što se lako održava i dobro podnosi gusti promet, neutralni tapison uklopit će se u ostatak svakog uređenja. Ako je vaš ulazni dio stana ili kuće nešto manji birajte svjetlije nijanse kako ne biste dodatno vizualno smanjili prostor.

Univerzalno

Dječja soba možda nije uvijek sinonim za neutralno, ali neutralni tonovi itekako funkcioniraju u dječjim sobama. Roditelji sve više prepoznaju prednosti neutralnih uređenja koje ne moraju mijenjati svaki put kad dijete „preraste“ fazu omiljene ružičaste ili žute.

S druge strane, neutralno je samo po sebi univerzalno, pa jednako odgovara svim dobnim skupinama djevojčica i dječaka. Neutralni Tapison Feeling se lako kombinira s drugim bojama i primiruje šarenilo koje vlada dječjim interijerom.

Ekstra ugodno

Kad neutralnim nijansama dodate mekoću materijala dobivate recept za ultimativnu ugodu u prostoru. Tepih modela Rhapsody spoj je neutralnih sivih nijansi i čupave tkanine za ultimativno ugodno hodanje, izležavanje i igranje na podu.

Postavite ga u dnevni boravak, spavaću sobu ili prostor gdje se najviše opuštate, jer već i pogled na njega poziva na opuštanje.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.