tapete za zid zidne tapete tepihland

Njeno veličanstvo tapeta i gdje je koristiti?

Pri uređivanju prostora većina ih izabere bojanje zida, no zašto ne bi krenuli u drugačijem smjeru? Postavljanjem tapeta u trenu ćete uljepšati prostor bez prevelike muke i nereda. U našoj ponudi nudimo oko 200 dezena u prodavaonici ili 1000 dezena uz katalošku prodaju.

Kako bi bili u potpunost opremljeni za ovaj pothvat, u našoj ponudi možete pronaći potreban pribor za postavljanje –  tapetarski nožić, četka za nanošenje ljepila, valjak i lijepilo.

Postavljanjem tapete na samo jedan zid primijetit ćete da je prostor ljepši i ugodniji za život. Iz velike ponude tapeta možete izabrati između običnih, perivih ili fototapeta koje su posebno pogodne za restorane, kafiće i ostale ugostiteljske objekte.

Izbjegnite pogreške pri postavljanju

Kako bi izbjegli pogreške pri postavljanju pripazite na dezene koje ste odabrali jer ne laskaju svi uzorci zidovima. Ako želite da prostor bude viši nalijepite tapete s vertikalnim uzorkom, a na strop nalijepite vrlo svijetle tapete kako bi dodatno osvijetlili prostor. Kako bi dobili na dubini, na jedan zid postavite tamnu nenametljivu ili fototapetu. Velika prostorija će se činiti manjom s dijagonalnim odnosno velikim uzorkom i/ili jarkim bojama. Kako bi malu prostoriju učinili većom i prostranijom birajte svijetle jednobojne tapete. Ako želite da jedan zid bude drugačiji izaberite male uzorke.

Samoljepljive tapete 

Ako želite osvježiti kuhinjske elemente, dijelove namještaja ili staklene površine, a želite da bude gotovo u tren oka odaberite samoljepljive tapete. U našoj ponudi možete pronaći u različitim uzorcima – imitacija drva, pločica, kamena, metala ili ostalih materijala. Ako ne želite nikakav uzorak možete izabrati između mnogobrojnom ponudom boja od plave do zelene, crvene i žute u sjajnoj ili mat teksturi.

Samoljepljive tapete je vrlo lako i brzo postaviti na željeno mjesto. Dobra strana samoljepljivih tapeta je da mogu pokriti sitne nedostatke na drvenim površinama kao i mrlje na zidu pored štednjaka ili na pločicama. Ako se brinete da  će vam dosaditi odabrani uzorak ili ste je krivo postaviti, možete ih lako odlijepiti bez neugodnih ostataka ljepila i ponovno zalijepiti na željeno mjesto.

Potrebna količina tapeta

Ponekad je teško izabrati koliko je metara potrebno za prostoriju ili samo jedan zid. No, srećom postoji univerzalna formula koja vam može pomoći. Pomnožite opseg prostora s visinom prostora, podijelite dobiveni broj kroz pet i dobit ćete potreban broj rola. Površinu prozora i vrata uračunajte u površinu zida i to će vam pokriti gubitak materijala zbog rezanja (što je važno kod većih uzoraka s naizmjeničnim poklapanjem).

Pogledajte našu veliku ponudu tapeta

Prati nas: