Od klasičnih do apstraktnih. Trendi uzorci koji su zavladali domovima

Uzorci su jednostavan način da u svoj prostor unesete malo zanimljivosti i osobnosti. Pruge, cvijeće ili apstraktni motivi? Kako odabrati? U moru popularnih uzoraka i trendova ponekad je pravi izazov odabrati najbolje za svoj dom. Predstavljamo neke od popularnih uzoraka koji su zavladali interijerima i donosimo savjete uz koje ćete lakše urediti svoj dom.

Moderni geometrijski uzorak

Trokuti, kvadrati, krugovi i brojni drugi geometrijski oblici pronašli su put u svijet interijera i izgledaju privlačnije nego ikad. Dok uobičajene geometrijske oblike volimo jer unose strukturu i sklad u prostor, pojedini oblici unijet će upečatljivu promjenu, poput šesterokuta u raznim bojama tepih Hexagon. Geometrijski uzorak povezuje se više uz moderne domove, pogotovo one minimalističkog uređenje upravo zbog naglaska na formi i strogim linijama. U moderno uređenje odlično se uklapa tepih u neutralnim tonovima sive s bijelim geometrijskim uzorkom Merge antracit.

Lice kao inspiracija

U posljednje vrijeme u uređenju interijera vrlo su popularni razni stilizirani i apstraktni prikazi ljudskog lica. Tako možete pronaći zidne postere koje prikazuju oblike ljudskog lica, vaze i druge dekorativne predmete, a ni tepihe nije zaobišao ovaj trend. Tepih s ovim neobičnim, ali vrlo efektnim uzorkom savršeno će se uklopiti u moderno uređene domove i minimalističku estetiku.

Cvjetna klasika koju volimo

Cvjetni uzorak je jedan od onih bezvremenskih uzoraka koji se uvijek iznova vraća među trendove. Zidna tapeta cvjetnog uzorka najbolje će se istaknuti ako ostatak uređenje nije prenaglašen. Za one koji vole pomalo retro stil, dobar odabir je zidna tapeta s motivima lišća u retro izdanju.

Osim klasičnog prikaza cvijeća, ponovo su u trendu uzorci palminog lišća i generalno svi botanički motivi. Odaberite tepih u neutralnoj nijansi s motivima zelenog lišća koji će umiriti prostor. U klasično uređenim tradicionalnim domovima zavjesa u tamnim tonovima s cvjetnim uzorkom ukrasit će dnevni boravak, blagovaonicu ili dječju sobu.

Apstraktno

Apstraktni motivi, boje koje se naizgled pretaču jedna u drugu, neobični oblici, sve te dekoracije možemo sve više pronaći u moderno uređenim domovima. S obzirom na to da apstraktni uzorci obično nisu suptilni, uvijek vodite računa da se uklapaju s ostatkom uređenja. Možete odabrati jednu ili dvije boje s vašeg ključnog komada i ponoviti ih u drugim dekorativnim detaljima. Dodajte dozu zanimljivosti pretežno neutralnom prostoru uz  tepih apstraktnog uzorka Matrix art.

Vizualno varljivo

Geometrijski uzorak koji izgleda trodimenzionalno unijet će nesvakidašnju dekoraciju u svaki prostor. Ovaj uzorak neće proći nezamijećeno, stoga ga odaberite za prostorije gdje će moći potpuno zasjati. Tapetu u tamnoj boji neobičnog geometrijskog uzorka postavite u bijelu blagovaonicu ili hodnik i uživajte u zabavnom osjećaju koji izaziva.  Šareni tepih s prikazima kocaka bit će upravo ona doza zanimljivosti koja nedostaje bež i neutralnim dnevnim boravcima.

Orijentalni uzorak

Prostori ispunjeni egzotičnim uzorcima, detaljima, bojama i oblicima specifičnim za orijentalni stil  odišu profinjenošću i raskošnim ugođajem. Dodavanje orijentalnog uzorka može instantno oživjeti sobu. Odaberite tepih orijentalnog izgleda koji će dodati egzotičan element dekoracije čak i sobama koje imaju minimalno dekoracija.  Orijentalni uzorak je jedan od onih uzorka koji se dobro kombiniraju uz druge uzorke, a usklađivanje uzoraka i boja omogućuje vam da stvorite jedinstveni izgled i pokažete osobnost u prostoru. Unesite dašak orijentalnog glamura u dnevni boravak uz zidnu tapetu u tamnoj boji s lijepim damask uzorkom.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: