Odaberite savršeni tepih za dječju sobu

Dječja soba je mjesto je za igru, učenje, spavanje i razno razne dječje aktivnosti. Stoga bi to trebao biti višenamjenski prostor u kojem se dijete osjeća sigurno i slobodno. Dizajn interijera dječje sobe trebao bi imati dozu kreativnosti koja će poticati dječju maštu. Kod odabira tepiha za dječju sobu vodite računa o održivosti materijala, stilu kao i prostoru kojeg imate na raspolaganju. Ne treba zaboraviti ni dječju osobnost, spol i dob koji utječu na njihove želje i preferencije.

Sigurnost na prvom mjestu

Kod uređenja dječje sobe najvažnija je sigurnost vaših najmlađih ukućana. Tepih je odličan „upijač“ udaraca i može spriječiti ozljede koje nastaju prilikom padova. Također, dobro upija buku i povećava toplinu u prostoru. To je idealno za djecu koja većinu vremena trče bosi u kući, kao i za njihove ukućane. Ako su vaša djeca mala i puno vremena provode istražujući i igrajući se na podu birajte deblje, mekane tepihe koji će im služiti kao topla podloga. Za one s većom djecom, dobar su izbor nešto tanji tepisi rađeni od umjetnih materijala koji se lako održavaju. Ako tražite visokokvalitetne materijale birajte vunu i pamuk. To ih čini dodatno udobnima za igru.

Odvojite zone

Dječje sobe se često koriste za više različitih namjera, poput učenja i igranja ili izvođenja neke aktivnosti, poput sviranja, crtanja, i slično. Ovisno o tome koliki prostor imate na raspolaganju pokušajte odvojiti zonu za igru od one koja je namijenjena „ozbiljnijim“ radnjama. Tepih vam može pomoći da to učinite vrlo jednostavno. Odaberite različiti tepih za radni dio sobe od onog za igru. Vodite računa samo da dva tepiha stilski pašu jedan uz drugi. U djelu sobe koji je namijenjen za igru možete pustiti mašti na volju. Oduševite svog klinca podlogom od umjetne trave ili nekim drugim neklasičnim odabirom.

Unesite boje

Oživite pod dječje sobe uz živopisne dječje tepihe. Tepisi sa životinjama, cestama ili slovima potiču zabavna druženja i pokreću maštu, stoga su uvijek dobar izbor za dječje prostorije.

Ako niste sigurni odakle početi, neka vam vaše dijete pomogne s odabirom boja i uzoraka. Tepisi jarkih boja u žutoj, ružičastoj, plavoj ili zelenoj dobro se slažu s neutralnim drvenim namještajem ili krevetima, komodama i noćnim ormarićima obojenim u bijelo ili sivo. Ako imate šareni namještaj u dječjoj sobi, dobar izbor je dječji tepih u prigušenijim nijansama ili onaj jednobojni.

Soba za novorođenče

U dječjoj sobi za novorođenčad dobar odabir je tepih prigušenih nijansi jer stvara umirujući ugođaj. Svijetle nijanse žute i zelene dobro funkcioniraju kao rodno neutralne opcije, a da pritom prostoru dodaju malo boje. Uparite šarene slatke dječje tepihe s namještajem u neutralnim bojama.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.